Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου: Νεκρή μια γυναίκα και ένα βρέφος

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου: Νεκρή μια γυναίκα και ένα βρέφος
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Τουλάχιστον δύο είναι, μέχρι στιγμής, οι νεκροί έπειτα από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της Λέρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, μετά από ναυάγιο με μετανάστες.

Μία γυναίκα και ένα βρέφος έχουν βρεθεί νεκροί, ενώ τουλάχιστον 41 είναι οι διασωθέντες, ανάμεσά τους πολλά βρέφη και παιδιά.

Από τους διασωθέντες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ ακόμα 33 άτομα παραμένουν και φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma

Ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συναγερμός σήμανε όταν ένας ιδιώτης ενημέρωσε τις Αρχές για ύπαρξη σορού στη θάλασσα.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία και δυνατοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα