Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκαν σώα τρία άτομα – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκαν σώα τρία άτομα – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους
INTIME

Τρία άτομα από το πλεούμενο που ναυάγησε στη Λέσβο εντοπίστηκαν σώα στην ξηρά, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Λέσβο για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημεώθηκε χθες, κατα το οποίο 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως έγινε γνωστο, άλλα τρία άτομα βρέθηκαν σώα στην ξηρά κι έτσι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 28, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας.

Υπενθυμίζεται οτι κατά δήλωση των διασωθέντων στη βάρκα που ανατράπηκε επέβαιναν συνολικά περίπου 40 άτομα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι 28 Σομαλοί οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Καρά Τεπέ.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών που σώθηκαν

Γυναίκες από τη Σομαλία  που σώθηκαν από το ναυάγιο περιγράφουν με συγκλονιστικό τρόπο αυτό που βίωσαν.

Το πιο δύσκολο είναι όταν βλέπεις κάποιον μέσα στη θάλασσα, να ουρλιάζει, να πεθαίνει και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να τον σώσεις. Αυτό είναι το χειρότερο

Οι σοροί ήταν σχεδόν πάνω μου και σκεφτόμουν ότι εγώ θα είμαι η επόμενη“, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως η βάρκα στην οποία επέβαινε ξεκίνησε από την Τουρκία στις 10 το βράδυ, όμως γύρω στις 12 και ενώ βρίσκονταν κοντά στη Λέσβο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των κυμάτων στη θαλάσσια περιοχή “σβήσαμε τη μηχανή γιατί φοβηθήκαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Τα κύματα μας έσπρωξαν στην άκρη της θάλασσας, κοντά σε ένα βουνό και κάποιοι μπόρεσαν να πηδήξουν στη γη, άλλοι όμως έπεσαν μέσα στη θάλασσα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα