Ναυάγιο στη Λέσβο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών που σώθηκαν – “Οι σοροί βρίσκονταν σχεδόν πάνω μου”

Ναυάγιο στη Λέσβο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γυναικών που σώθηκαν – “Οι σοροί βρίσκονταν σχεδόν πάνω μου”
Δυο εκ των διασωθεισών γυναικών στο ναυάγιο της Λέσβου STAR

Όσα έζησαν παλεύοντας με τα κύματα στο ναυάγιο που σημειώθηκε στη Θερμή της Λέσβου με 18 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μοιράστηκαν δυο εκ των διασωθεισών γυναικών.

Το πιο δύσκολο είναι όταν βλέπεις κάποιον μέσα στη θάλασσα, να ουρλιάζει, να πεθαίνει και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να τον σώσεις. Αυτό είναι το χειρότερο“.

Ο τρόμος και η αγωνία που έζησαν οι 25 συνολικά διασωθέντες του ναυαγίου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05/10) στην περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στη Λέσβο και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, περικλείεαι στην παραπάνω φράση με τον πιο τραγικό τρόπο.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, δύο εκ των διασωθεισών γυναικών από τη Σομαλία περιγράφουν όσα έζησαν οι ίδιες στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι σοροί ήταν σχεδόν πάνω μου και σκεφτόμουν ότι εγώ θα είμαι η επόμενη“, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως η βάρκα στην οποία επέβαινε ξεκίνησε από την Τουρκία στις 10 το βράδυ, όμως γύρω στις 12 και ενώ βρίσκονταν κοντά στη Λέσβο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των κυμάτων στη θαλάσσια περιοχή “σβήσαμε τη μηχανή γιατί φοβηθήκαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Τα κύματα μας έσπρωξαν στην άκρη της θάλασσας, κοντά σε ένα βουνό και κάποιοι μπόρεσαν να πηδήξουν στη γη, άλλοι όμως έπεσαν μέσα στη θάλασσα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα