Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο δείχνει το αλιευτικό σε κίνδυνο, ώρες πριν βυθιστεί

Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο δείχνει το αλιευτικό σε κίνδυνο, ώρες πριν βυθιστεί
Έρευνες για το ναυάγιο στην Πύλο INTIME NEWS

Πλάνα από video που εξασφάλισε τηλεοπτικός σταθμός αποδεικνύουν ότι το αλιευτικό βρισκόταν σε προφανέστατο κίνδυνο αφού ήταν υπερφορτωμένο.

Video που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega το βράδυ του Σαββάτου αποκαλύπτει- με τον πλέον πειστικό τρόπο- ότι το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν οι περίπου 700 μετανάστες και το οποίο τελικά ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου βρισκόταν σε προφανέστατο κίνδυνο πολλές ώρες πριν βυθιστεί.

Οπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της μετάδοσής του, το video προέρχεται από το σκάφος του λιμενικού που παρακολουθούσε το αλιευτικό. Σ’ αυτό φαίνεται ότι το πλοίο είναι κάτι παραπάνω από υπερφορτωμένο και ότι παίρνει συνεχείς κλίσεις από το βάρος είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά. Οι κλίσεις δε είναι πάρα πολύ μεγάλες, μοιάζουν με βουτιές στη θάλασσα.

Από το εν λόγω video γίνεται σαφέστατο ότι οι επιβαίνοντες κινδύνευαν άμεσα και ανά πάσα στιγμή και ότι θα έπρεπε να είχαν διασωθεί από τις αρχές οι οποίες έτσι και αλλιώς παρακολουθούσαν την “τρελή” πορεία του σκάφους.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι εφόσον το video τραβήχθηκε υπό το φως της ημέρας και αφού το πλοίο βυθίστηκε τελικά στις 2 τη νύχτα, η πορεία προς την τελική βύθιση, και άρα στο θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κράτησε πολλές ώρες και ήταν από την αρχή προδιαγεγραμμένη στην περίπτωση που δεν λάμβανε χώρα επιχείρηση διάσωσης.

Τέλος, αν ευσταθούν οι πάρα πολλές μαρτυρίες επιζώντων ότι σκάφος του ελληνικού λιμενικού ριμούλκησε το αλιευτικό, γίνεται απολύτως κατανοητό ότι η ριμούλκηση σ’ ένα τόσο υπερφορτωμένο πλοίο θα επέφερε πιθανότατα την ανατροπή του και την τελική του βύθιση.

Δείτε το video και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα