Νέα απόρριψη χορήγησης άδειας για τον Κουφοντίνα

Νέα απόρριψη χορήγησης άδειας για τον Κουφοντίνα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αρνήθηκε για Τρίτη φορά τη χορήγηση τακτικής άδειας στον καταδικασμένο για συμμετοζή στη 17Ν, Δημ. Κουφοντίνα.

Νέο «όχι» έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο για τρίτη φορά αρνείται να του χορηγηθεί άδεια από το κατάστημα Κασσαβέτειας.

Το δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα. Η εισαγγελέας είχε υποβάλει πριν μερικές ημέρες πρόταση ενώπιον του συμβουλίου αναφέροντας πως μπορεί ο νέος Ποινικός Κώδικας που ισχύει από την 1η Ιουλίου να προβλέπει πλημμεληματικές ποινές για συμμετοχή σε στάση (πράξη για την οποία ελέγχεται ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν), ωστόσο του απέδωσε το αδίκημα της διέγερσης τέλεσης πλημμελημάτων μέσω επιστολών του, που μεταξύ άλλων «προκαλούν ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων».

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη αιτήματος του Δημ. Κουφοντίνα για να του χορηγηθεί τακτική άδεια. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό συμβούλιο ανέλαβε να αποφανθεί σχετικά με την τελευταία αίτηση, ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα. Τότε ο πουλυισοβίτης είχε σταματήσει την απεργία πείνας, μετά από εβδομαδες άρνησης να σιτιστεί, υποστηρίζοντας μέσω της συνηγόρου του ότι «η κρίση στην οποία προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίση που αφορά τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Τι ισχύει για τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη

Νέο εισαγγελικό "όχι" στο Δημ. Κουφοντίνα

Εισαγγελία Βόλου: "Όχι" σε άδεια στον Κουφοντίνα

SHARE: