Νέα δικαστική απόρριψη αιτήματος για έκδοση στην Τουρκία

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση και της 21χρονης υπηκόου Τουρκίας

Απορρίφθηκε χθες από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση και της 21χρονης υπηκόου Τουρκίας που είχε συλληφθεί με άλλους ομοεθνείς της τον περασμένο Δεκέμβρη στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται από την τουρκική Δικαιοσύνη δεν  συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις, ούτε καν αδικοπραξίες (της αποδίδεται συμμετοχή σε διαμαρτυρίες και ανάρτηση πανό). Επίσης, οι δικαστές έκριναν ότι δεν θα έχει δίκαιη δική και ενδέχεται να κατηγορηθεί για άλλες πράξεις, σχετικά με τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τους κοινωνικούς της αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ριζοσπάστης, η Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για άλλον έναν από τους 9 κρατούμενους, το οποίο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το αίτημα έκδοσης,  η 21χρονη (γεννηθείσα στις 15-5-1997 στην Τουρκία) κατηγορείται για "συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007", δηλαδή από ηλικία 10 ετών... Η 21χρονη είπε ότι έχει συλληφθεί τρεις φορές στη χώρα της και έχει κρατηθεί από λίγους μήνες κάθε φορά και υποστήριξε ότι αν εκδοθεί δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

SHARE:

24Media Network