Νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι

Νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι

Και νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές αγορές, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στην Ραφήνα. Στόχος τους αλλοδαποί μικροπωλητές. Ερευνάται η υπόθεση στη Ραφήνα (Vid)

Στόχος της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι έχουν γίνει οι αλλοδαποί που διατηρούν πάγκους στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας πουλώντας το εμπόρευμά τους.

Ομάδες της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της χώρας “επισκέφθηκαν” τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου και επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς πωλητές ζητώντας τους να μαζέψουν τους πάγκους τους και να φύγουν. Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την επίθεση στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση “επισκέφθηκε” το Σάββατο το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου.

“Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους,  και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε”.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέστρεψαν τρεις πάγκους μικροπωλητών ενώ μόλις τους αντιλήφθηκαν άλλοι αλλοδαποί μικροπωλητές, μάζεψαν το εμπόρευμα τους και αποχώρησαν.

Να σημειωθεί πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως ανέφεραν, ενώ στο σημείο βρέθηκαν αργότερα και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στη συνέχεια η ομάδα των Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στη λαϊκή αγορά της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Επίσημη έρευνα της ΕΛΑΣ για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα

Επίσημη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο πανηγύρι της Ραφήνας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν και να προσωποποιηθούν ευθύνες και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα