Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές και σίδερα ορατά στην πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων

Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές και σίδερα ορατά στην πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων
Φθορές στη γέφυρα Βρυούλων glomex

Στο στάδιο της μελέτης είναι τα έργα για την αποκατάσταση της γέφυρας Βρυούλων, μιας από τις πιο πολυσύχναστες της Εθνικής Αθηνών - Λαμίας.

Σοβαρές φθορές είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι στη γέφυρα Βρυούλων, μια από τις πιο πολυσύχναστες της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σίδερα της γέφυρας είναι ξεκάθαρα ορατά καθώς η κατασκευή έχει φθορές, όπως κομμάτια τσιμέντου που έχουν υποχωρήσει, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας έχει ξεκινήσει, ωστόσο τα έργα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης, μετά από συμφωνία της περιφέρειας Αττικής με τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας.




Σύμφωνα με τον πολιτικό μηχανικό κ. Μακρή, πολλές γέφυρες στην Ελλάδα, όπως η συγκεκριμένη, έχουν κατασκευαστεί τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε υπάρχουν ίσως χιλιάδες τέτοιες υποδομές που είναι 40 ή και 50 ετών. Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχων για τις γέφυρες της Αττικής, οι οποίες πρέπει να εμβαθύνουν σε πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών που περνούν από τη γέφυρα, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Μαντέλος, σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από τον έλεγχο που γίνεται και από το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η εν λόγω γέφυρα. «Έχουν γίνει οι καταστροφικές μετρήσεις, έχει ελεγχθεί ενόργανα και τώρα έχει προχωρήσει σε διαδικασία αποκατάστασης και αναβάθμισης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα