Νέα σκληρή καταδίκη καθαρίστριας μητέρας 13 παιδιών για έτος αποφοίτησης από το δημοτικό

Συγκέντρωση καθαριστριών
Συγκέντρωση καθαριστριών EUROKINISSI

Σκληρή καταδίκη μητέρας 13 παιδιών από την Πρέβεζα που άλλαξε τη χρονιά αποφοίτησης του δημοτικού – Η περίπτωση της καθαρίστριας του Βόλου επαναλαμβάνεται σε χειρότερη εκδοχή της - Η γυναίκα ζει με "απινιδωτή".

Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται  η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας.

Η γυναίκα είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

ADVERTISING

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του prevezatoday.gr, πίσω από την καταδίκη κρύβεται μια «τραγωδία», η οποία αποκαλύπτεται λίγο καιρό μετά την περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο.

Το έγκλημα και «αμάρτημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (!) παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Όπως αναφέρει το τοπικό site, η γυναίκα προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει -στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της.

Η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο πρώτου βαθμού οφείλεται στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.

Την υπόθεση στο εφετείο την έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: 

prevezatoday.gr

SHARE:

24Media Network