Νέα Σμύρνη: Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση – “Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος”

Νέα Σμύρνη: Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση – “Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος”
Στγμιότυπο από τον τραυματισμό του 27χρονου αστυνομικού ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Τι είπε ο άνδρας της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" μετά την επίθεση που δέχτηκε από δεκάδες διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη. Τον έσωσε το κράνος.

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο άνδρας της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” που δέχτηκε την άγρια επίθεση στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ευρεία συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για την αστυνομική αυθαιρεσία στα γεγονότα της Κυριακής, στη Νέα Σμύρνη.

Ο 27χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κανάλι του OPEN, περιέγραψε στους συναδέλφους του τους συνδικαλιστές από το σωματείο των ειδικών φρουρών που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, τα όσα έζησε.

“Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω από πίσω μου και τελείως ξαφνικά πως κάποιος μου επιτίθεται και με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκεφτώ εάν έχω ασφαλίσει το κράνος γιατί καταλάβαινα ότι έκαναν μανιώδεις κινήσεις για να μου το βγάλουν. Όλα τα χτυπήματα που ένιωθα, τα ένιωθα στο κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να μου το αφαιρέσουν”, φέρεται να υποστηρίζει ο αστυνομικός. “Είχα άγχος να μην μου πάρουν το όπλο κάτι που δεν έγινε”, συμπλήρωσε, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.

Σημειώνεται ότι ο σοβαρός τραυματισμός του άνδρα έγινε όταν δεκάδες άτομα τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να μείνει αιμόφυρτος για μισή περίπου ώρα στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του.

Όλα έγιναν όταν δίκυκλα της “ΔΡΑΣΗ” απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών της Τρίτης, πέφτοντας σε οδοφράγματα που είχαν στήσει άγνωστοι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα ακόλουθα βίντεο, ο πυρήνας των αστυνομικών “έσπασε” κατά τις συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να χωριστούν σε υποομάδες.

Μία εξ αυτών εγκλωβίστηκε στα οδοφράγματα που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να απομονωθούν και να δεχτούν επίθεση από μία μεγάλη ομάδα νεαρών.

Ο αστυνομικός έπεσε από το δίκυκλο μετά από χτύπημα που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνος μεταξύ δεκάδων μαινόμενων νεαρών που τον ξυλοκόπησαν.

Τραυματίας αστυνομικός από τα επεισόδια

Ο άνδρας της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έμεινε για ώρα πεσμένος στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του, ενώ χρειάστηκε να περάσει μισή περίπου ώρα μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο 401, μαζί με δύο ακόμη αστυνομικούς που είχαν επίσης τραυματιστεί ελαφρά.

Δείτε βίντεο από τον τραυματισμό του αστυνομικού:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα