Νέα συγκέντρωση των φοιτητικών συλλογών ενάντια στην αστυνομική βια

Νέα συγκέντρωση των φοιτητικών συλλογών ενάντια στην αστυνομική βια
Συγκέντρωση των φοιτητικων συλλογών

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι μετά τα πρωινά γεγονότα, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ ενώ στη συνέχεια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 φοιτητές σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά τα όσα έγιναν το πρωί και μετά τον εγκλωβισμό τουλάχιστον 100 εξ αυτών στην ΑΣΟΕΕ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, προχωρούν το απόγευμα σε νέα πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ για να πάρει τους τραυματίες.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που καλεί στο απογευματινό συλλαλητήριο: “Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει σήμερα τις ορέξεις της μέσω των ΜΑΤ, ο μαχόμενος κόσμος των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών συλλογικοτήτων, της ανατρεπτικής αριστεράς και του κινήματος κατάφερε να εκδιώξει τις δυνάμεις καταστολής και μαζί με τους φοιτητές που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ να πραγματοποιήσει μαζικότατη πορεία στους δρόμους της Αθήνας!

Ενόψει της 17ης Νοέμβρη, θα τους δείξουμε ότι όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά ότι μπορούμε να διώξουμε και αυτούς και τις πολιτικές τους. Η ΝΔ και οι υπουργοί της θα τα βρουν σκούρα. Όσο για τους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να καπηλευτούν τη σημερινή προσπάθεια των φοιτητών, να ξέρουν ότι δεν πρόκειται το φοιτητικό κίνημα να δεχτεί οποιονδήποτε έχει εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές και έχει σηκώσει χέρι στο παρελθόν πάνω του! “.

Αυτή την ώρα, λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η Πανεπιστημίου, ενώ ανάλογα με την κίνηση της πορείας θα κλείνουν εκ περιτροπής οι δρόμοι του κέντρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα