Νέες ενέργειες στην έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Νέες ενέργειες στην έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι
Εικόνα από το Μάτι, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά Eurokinissi

Αλλαγές στην προκαταρκτική έρευνα φέρνεις παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Παραγγελία με την οποία ζητείται να περιληφθεί στη δικογραφία για τη φονική φωτιά στο Μάτι και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Κι αυτό ενώ στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυσέλιδο πόρισμα του πραγματογνώμονα πυραγού, το οποίο φέρεται να καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα.

Η εξέλιξη αυτή πρόκειται να καθυστερήσει τις εξελίξεις στην έρευνα, αφού πλέον δεν θα κληθούν άμεσα ύποπτοι για να καταθέσουν γραπτές εξηγήσεις, καθώς θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιθεωρήτριας, για το οποίο έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκηση για τη Μάνδρα εκδόθηκε σχεδόν 8 μήνες μετά τις πλημμύρες.

Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Ζαγοραίος που συμμετείχε στην έρευνα, αποχωρεί από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς έχει προαχθεί σε εφέτης, ενώ και η δεύτερη εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη επίσης έχει βγει από την έρευνα εξαιτίας προσωπικών ζητημάτων. Οι δυο νέοι εισαγγελείς, που αναλαμβάνουν την προκαταρκτική έρευνα είναι οι Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα