Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη στην Ρόδο, αγνοούνται άλλοι δύο

Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη στην Ρόδο, αγνοούνται άλλοι δύο

Νεκρή ανασύρθηκε από κοίτη χειμμάρου 40χρονη στην Ρόδο. Δύο καθηγητές εξακολουθούν να αγνοούνται. Έντονη χαλαζόπτωση και καταρρακτώδεις βροχές τις τελευταίες ώρες. Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές. 130 κλήσεις δέχτηκε η ΠΥ (vid)

Νεκρή βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 40χρονη στην Ρόδο. Άλλοι δύο καθηγητές εξακολουθούν να αγνοούνται, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ανασύρθηκε από άνδρες της Π.Υ. νεκρή 40χρονη γυναίκα στην περιοχή της Ιαλυσού. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε σε κοίτη χειμμάρου στη γέφυρα Μαριτσών.

Όπως γίνεται γνωστό η νεκρή δεν είναι μία από τους δύο αγνοούμενους καθηγητές οι οποίοι ακόμα αναζητούνται.  

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής δύο άτομα που βγήκαν από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν κι ένα ακόμα άτομο στην περιοχή της Αρχαγγέλου.

Τα δύο άτομα στην Κρεμαστή, ήταν εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους σε όχημα με κατεύθυνση από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το όχημά τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.

Επρόκειτο για έναν 50χρονο, μια 30χρονη και έναν ακόμα 30χρονο άνδρα, εκπαιδευτικοί και οι τρεις στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν και τα ίχνη τους αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιούργησε κυκλοφοριακό χάος.

Πολλές περιοχές στο νησί βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα, εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όσους  κινούνται με τα οχήματά τους αυτή την ώρα σημειώνοντας ότι καλό θα είναι οι μετακινήσεις να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Στο νησί μεταβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδα της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma. Μαζί θα βρίσκεται και η γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η υπηρεσία της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 130 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων.

Να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων η Ρόδος δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία.

Μετά το αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή και φωτογραφίες: rodiaki.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα