Δύο μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ στην Εύβοια – Ταρακουνήθηκε ξανά η Αττική

Δύο μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ στην Εύβοια – Ταρακουνήθηκε ξανά η Αττική

Μετασεισμοί μεγέθους 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στην Εύβοια και έγιναν ξανά αισθητοί στην Αθήνα, μετά από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης.

Μετασεισμοί σημειώνονται στην περιοχή της Εύβοιας μετά από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29/11) και που έγινε αισθητός στην Αττική.

Ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα εδώ και αρκετές μέρες, υπάρχει μια διέγερση, η οποία θα αξιολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να πει τώρα αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό η όχι.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν τουλάχιστον για μία ημέρα προκειμένου να γίνουν έλεγχοι. Όπως είπε λίγο αργότερα ο δήμαρχος Καρύστου Λεύτερης Ραβιόλος, τα σχολεία στην Κάρυστο θα παραμείνουν κλειστά.

Μπορούμε να προβλέψουμε έναν σεισμό;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα