Νέος συναγερμός για την αιθαλομίχλη - Έκτακτες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Σε "μπελά" για τους Τρικαλινούς έχει μετατραπεί το νέφος αιθαλομίχλης που σκεπάζει την πόλη των τικάλων τα τελευταία βράδυα. Το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας ήταν και πάλι αποπνικτικό. Στο κέντρο της πόλης το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο.
Εξαιτίας της κρίσης, πολλοί τρικαλινοί  που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση καίνε ό,τι καίγεται ακόμη και ακατάλληλα είδη ξυλείας, όπως βαμμένα ή βερνικωμένα έπιπλα και μελαμίνες, προκειμένου να ζεσταθούν. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Σε "μπελά" για τους Τρικαλινούς έχει μετατραπεί το νέφος αιθαλομίχλης που σκεπάζει την πόλη των τικάλων τα τελευταία βράδυα. Το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2013, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας ήταν και πάλι αποπνικτικό. Στο κέντρο της πόλης το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο. Εξαιτίας της κρίσης, πολλοί τρικαλινοί που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση καίνε ό,τι καίγεται ακόμη και ακατάλληλα είδη ξυλείας, όπως βαμμένα ή βερνικωμένα έπιπλα και μελαμίνες, προκειμένου να ζεσταθούν. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Να περιορίσουμε την έντονη σωματική δραστηριότητα καλεί το υπουργείο Υγείας, λόγω της αιθαλομίχλης

Προσοχή και περιορισμό της έντονης σωματικής δραστηριότητας ζητά από τους πολίτες το υπουργείο Υγείας λόγω των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πολίτες με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Την εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ΠΕΚΑ.

SHARE:

24Media Network