Novartis: Αυλαία για τη διπλή έρευνα

Novartis: Αυλαία για τη διπλή έρευνα
Γραφεία της Novartis στην Αθήνα AP

Ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Δημ. Δασούλας έχει ήδη καλέσει τον πρώην επόπτη Ιω. Αγγελή για να εξεταστεί ως μάρτυρας στη διπλή ποινική έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Με την εξέταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελή, ξεκινά την έρευνα ο Δημ. Δασούλας, ο εισαγγελικός λειτουργός που έχει χρεωθεί τη διπλή ποινική έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς θα αποτελέσει τον πρώτο μάρτυρα για την επίμαχη έρευνα, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και άλλα πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ότι ως εμπλεκόμενοι της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας ΑΠ Δημ. Δασούλας πρόκειται να εξετάσει πρώτα το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες Αγγελή σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων εισαγγελέων. Στη συνέχεια θα ερευνήσει τα όσα καταγγέλει η τελευταία για τους χειρισμούς του πρώην επόπτη της αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, όπως ο νόμος ορίζει. Υπενθυμίζεται ότι η διπλή ποινική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από τη δημοσίευση του συνόλου των αναφορών του Ιω. Αγγελή στον Άρειο Πάγο, αλλά και της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου χθες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα