Novartis: Έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Novartis: Έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Παραγγελία να ερευνηθούν οι καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Από το αρχείο ανασύρεται η έρευνα για την περιβόητη επιστολή του αντεισαγγελέα Ιω. Αγγελή, στην οποία εξέθεταν τους λόγους της παραίτησής του. Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της πριν μερικές ημέρες προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, δίνοντας εντολή για πλήρη εξέταση των καταγγελιων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός λίγο πριν την αποχώρησή της από την υπηρεσία στις 30 Ιουνίου, παρήγγειλε την επανεξέταση των καταγγελιών του Ιω. Αγγελή, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα επί των ζητημάτων Διαφθοράς. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με την υπόθεση Novartis, τις οποίες κατέκρινε έντονα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική έρευνα που μπήκε τελικά στο αρχείο αφορούσε μόνο τον τρόπο που διέρρευσε στα ΜΜΕ το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, κατά το οποίο ο Ιω. Αγγελής και οι εισαγγελείς Διαφθοράς, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI. Η διενέργεια της καινούργιας έρευνας ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα