Novartis: “Όχι” στην αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη

Novartis: “Όχι” στην αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη
Τα κεντρικά γραφεία της Νοvartis AP

Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είχε αιτηθεί την εξαίρεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Απορριπτική είναι τελικά η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφορικά με την αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, έκρινε πως δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρ. Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία η εισαγγελική λειτουργούς είναι συμμέτοχος στα αδικήματα  που φέρεται ότι εχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελοπουλος και δεν θα πρέπει να ασχολείται με την υπόθεση της Novartis μέχρι να υπάρξει οριστική κρίση. Πάντως, ο εισαγγελέας ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της Ελένης Τουλουπάκη και για το λόγο αυτό μπορεί να συνεχίσει το εισαγγελικό της έργο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της -Novartis. Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε σήμε τη επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του ΑΠ Ιω. Αγγελή, συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ.Καλογηρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπακη από την θέση της για να σταματήσει η επιρροή του Ρασπούτιν στο πρόσωπο της.

Παπασπύρου: Κατάθεση χωρίς πολιτικά πρόσωπα

Εν τω μεταξύ, δίχως να κάνει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας αρνήθηκε τα όσα έχει αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελής σε αναφορά του, σχετικά με κοινή σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου και της τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι ποτέ δεν συμμετείχε σε μία τέτοια συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου συζητήθηκε η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, προκειμένου να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπο της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα