Novartis: Στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Μανιαδάκης

Novartis: Στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Μανιαδάκης
Ο Νίκος Μανιαδάκης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας Eurokinissi

Βρέθηκε για μία ώρα μπροστά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σχετικά με την προσέφυγε του κατά της απαγόρευσης εξόδου από τη χωρά που επέβαλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Αυτοπροσώπως βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Μανιαδάκης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του για την προσφυγή του κατά της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Μανιαδάκης που πλέον φέρει την ιδιότητα του κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία για την υπόθεση Novartis, βρέθηκε για μία ώρα μπροστά στους τρεις δικαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στην ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα.

Ο ίδιος σε δήλωση του στους δημοσιογράφους είπε: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς, δήλωσε από την πλευρά του: “Εκφράσαμε τις αντιρτήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών”.

Ερώτηση: Αναφέρθηκε σε πιέσεις;

Απάντηση: Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα