Ντοκουμέντο: Η στιγμή της εμπρηστικής επίθεσης στην κατάληψη Libertatia από ακροδεξιούς

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της εμπρηστικής επίθεσης στην κατάληψη Libertatia από ακροδεξιούς

Δύο βίντεο καταγράφουν την στιγμή της χθεσινής φασιστικής επίθεσης, η οποία κατέληξε στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη

Δύο βίντεο τα οποία καταγράφουν την στιγμή της φασιστικής επίθεσης στον υπό κατάληψη χώρο "Libertatia", έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Οι ακροδεξιοί, που όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Α.Κ., επικαλούνταν το όνομα του ΠΑΟΚ,  αφού επιτέθηκαν αρχικά στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο" όπου απωθήθηκαν από παρευρισκόμενους, επιχείρησαν να συγκρουστούν με τον κόσμο που πραγματοποιούσε αντεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Λεωφόρο Στρατού όπου φτάνοντας στο ύψος της κατάληψης Libertatia επιτέθηκαν στο κτίριο, προχωρώντας στον εμπρησμό του.

ADVERTISING

Η επίθεση της συγκεκριμένης ομάδας ήρθε, αφού είχε προηγηθεί μία ακόμη απόπειρα εμπρησμού του ίδιου χώρου, με πυρσούς.

H Aντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναφέρει, μεταξύ άλλων,  στην ανακοίνωσή της για την επίθεση

"Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Καμάρα μια χουλιγκάνικη μικροομάδα με φασιστικά χαρακτηριστικά που επικαλούνταν το προσφυγικό και ιστορικό όνομα του ΠΑΟΚ μετατράπηκε με ευκολία σε εθνικιστική συμμορία.

Αρχικά επιτέθηκαν στον εκχ Σχολείο, κουβαλώντας όλες τις ιδεοληπτικές μονομανίες του οπαδισμού με εθνικιστική επένδυση, απομακρύνθηκαν όμως επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν ανεπιτυχώς με την συγκέντρωση της Καμάρας. Στο τέλος κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Στρατού, προς την κατάληψη Libertatia. Εκεί προηγουμένως μια επίσης μικροομάδα νεοναζί και εθνικιστών  (Ιδεάπολις, Ιερός Λόχος κλπ.) είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με πυρσούς την Libertatia. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δηλωμένοι νεοναζί ήρθαν να το ολοκληρώσουν οι ίδιοι. Λίγο ενδιαφέρει το αν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τους. Το γεγονός είναι ότι καταστράφηκε ολοσχερώς η κατάληψη Libertatia. Η στάση της αστυνομίας τόσο στην επίθεση στον EKX Σχολείο αλλά ιδιαίτερα στις διαδοχικές επιθέσεις κατά της Libertatia ήταν άκρως αποκαλυπτική για το ρόλο της και τις επιλογές της".

SHARE:

24Media Network