Ο ελληνικός προορισμός “έκπληξη” που προτάθηκε από τους New York Times για το 2023

Ο ελληνικός προορισμός “έκπληξη” που προτάθηκε από τους New York Times για το 2023
Το Βαθύ travel-inspiration

Λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, ιαματικά νερά και υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση.

Οι New York Times δημοσίευσαν μια λίστα με 52 μέρη για ταξίδια για το 2023, διαλέγοντας προορισμούς που φημίζονται για την κουζίνα τους, την κουλτούρα τους ή τη φυσική ομορφιά τους. Στην 39η θέση έρχεται ένας ελληνικός προορισμός, που έκανε την “έκπληξη”.

Στη λίστα αυτή, φιγουράρουν λοιπόν τα Μέθανα, όντας μάλιστα ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που προτάθηκε, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον επιλογή.

Απολαύστε το drone βίντεο της ομάδας του travel-inspiration.gr:

Τα Μέθανα είναι φυσικά γνωστά για το ηφαιστειακό τους έδαφος, τη φιλοξενία τους αλλά και την ευεργετική ιδιότητα των ιαματικών νερών τους.

Τα κριτήρια λοιπόν που αξιολογήθηκαν είναι τα παρακάτω:

α) Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων, αποτέλεσμα της έντονης ηφαιστειακής δράσης, είναι ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά του ανθρώπου. Τρεις λοιπόν εντελώς διαφορετικές πηγές βρίσκονται στα Μέθανα, εύκολα προσβάσιμες για τον επισκέπτη.

Τα Μέθανα travel-inspiration

 

Αρχικά η φημισμένη θειούχα πηγή στον μικρό κόλπο δίπλα από το παλαιό κτίριο των λουτρών που χύνεται στη θάλασσα δίνοντας μια ιδιαίτερη γαλακτερή όψη στο νερό, καθώς και η πηγή του Αγίου Νικολάου, που γεμίζει με ζεστό νερό μια γούρνα δίπλα στη θάλασσα βόρεια της λουτρόπολης. Και τέλος τα πρόσφατα ανακαινισμένα ανθρακούχα λουτρά του Παυσανία, κοντά στον μικρό οικισμό του Αγίου Νικολάου στα βορειοανατολικά της χερσονήσου, με την λιλιπούτεια προσεγμένη πισίνα και τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

β) Οι υποθαλάσσιοι και χερσαίοι κρατήρες της χερσονήσου: Το ηφαίστειο των Μεθάνων, ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του νότιου Αιγαίου, έχοντας έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα μεταξύ της περιόδου 276 έως 239 π.Χ. Η έκρηξη του ηφαιστείου τοποθετείται μέσα από αναφορές γνωστών αρχαίων ιστορικών, στα χρόνια της βασιλείας του Αντιγόνου του Γονατά (277-240 π.Χ.).

Στα ριζά του ηφαιστείου, την παράσταση κλέβει ένα χωριό – έκπληξη, το ονομαζόμενο χωριό της Καμμένης Χώρας, με την απότομη πλαγιά, βόρεια του οικισμού, να είναι σκεπασμένη με σκουρόχρωμους όγκους στερεοποιημένης λάβας, συνθέτοντας ένα τοπίο σπάνιας ιδιαιτερότητας μα και άγριας ομορφιάς. Μάλιστα ο Οβίδιος αναφέρει ότι η γύρω περιοχή ήταν μία εκτεταμένη και πλούσια σε καρπούς πεδιάδα, μα η σφοδρή έκρηξη σκέπασε για πάντα ένα μεγάλο τμήμα της με τεράστιους όγκους λάβας και τέφρας.

Άγιος Γεώργιος travel-inspiration

 

γ) Τα χωριά της περιοχής, είτε παραθαλάσσια είτε όχι: Λιμνιώνας, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Νικόλας, Βαθύ, Παλαιόκαστρο, Άγιος Νικόλαος Λουτρών και πολλές άλλες παραλίες, είτε αμμουδερές, είτε με βότσαλο, είτε οργανωμένες, είτε όχι, με βαθύχρωμα πεντακάθαρα νερά, έχουν κλέψει καιρό τώρα τις καρδιές των ιστιοπλόων.

Άγιος Νικόλαος travel-inspiration

Και βέβαια, οι υπέροχοι άνθρωποι της χερσονήσου, που προσπαθούν να αναδείξουν τον τόπο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσο για τα ταβερνάκια πλάι στο κύμα, προσφέρουν απλές μα φρεσκότατες συνταγές για όλα τα γούστα και πορτοφόλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα