Ο Ερντογάν απειλεί με κατάσχεση εργοστασίων που παράγουν μάσκες

Ο Ερντογάν απειλεί με κατάσχεση εργοστασίων που παράγουν μάσκες
Γυναίκα στην Άγκυρα ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ φορώντας μάσκα AP Photo/Burhan Ozbilici

Ως έσχατο μέτρο πίεσης προς τις εταιρίες παραγωγής προστατευτικών μασκών προκειμένου να συνάψουν συνεργασία με το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση Ερντογάν την απειλή της κατάσχεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού προειδοποίησε ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε κατάσχεση των εργοστασίων των εταιριών που προμηθεύουν μάσκες την αγορά, αν δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της και δεν υπογράψουν άμεσα συμβάσεις συνεργασίας με το Κράτος. Η διορία, κατά τον Σοϊλού, εκπνέει το βράδυ της Δευτέρας. “Διαφορετικά έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε“, όπως υπογράμμισε ο Σοϊλού.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων η Κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρεί μ’ αυτό το μέτρο να πατάξει την κερδοσκοπία δεδομένης της τεράστιας ανάγκης που προέκυψε από την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά εννέα την Κυριακή, φτάνοντας τους 30 σε 1.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προμοτάρει την υποχρεωτική τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί.

Θα αγοράσουμε αυτές (τις μάσκες) και σε καλή τιμή“, συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνοντας ότι σχεδόν 11.000 άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς απομόνωσης. “Έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα κατασχέσουμε τα εργοστάσιά τους“, κατέληξε απαιτώντας πλήρη συμμόρφωση και υποταγή στις εντολές του ‘Σουλτάνου’.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα