Ο Ερντογάν απειλεί με κατάσχεση εργοστασίων που παράγουν μάσκες

Γυναίκα στην Άγκυρα ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ φορώντας μάσκα
Γυναίκα στην Άγκυρα ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ φορώντας μάσκα AP

Ως έσχατο μέτρο πίεσης προς τις εταιρίες παραγωγής προστατευτικών μασκών προκειμένου να συνάψουν συνεργασία με το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση Ερντογάν την απειλή της κατάσχεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού προειδοποίησε ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε κατάσχεση των εργοστασίων των εταιριών που προμηθεύουν μάσκες την αγορά, αν δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της και δεν υπογράψουν άμεσα συμβάσεις συνεργασίας με το Κράτος. Η διορία, κατά τον Σοϊλού, εκπνέει το βράδυ της Δευτέρας. "Διαφορετικά έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε", όπως υπογράμμισε ο Σοϊλού.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων η Κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρεί μ' αυτό το μέτρο να πατάξει την κερδοσκοπία δεδομένης της τεράστιας ανάγκης που προέκυψε από την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά εννέα την Κυριακή, φτάνοντας τους 30 σε 1.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προμοτάρει την υποχρεωτική τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί.

"Θα αγοράσουμε αυτές (τις μάσκες) και σε καλή τιμή", συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνοντας ότι σχεδόν 11.000 άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς απομόνωσης. "Έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα κατασχέσουμε τα εργοστάσιά τους", κατέληξε απαιτώντας πλήρη συμμόρφωση και υποταγή στις εντολές του 'Σουλτάνου'.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Τουρκία, Ερντογάν
SHARE: