Ο Μένιος Φουρθιώτης στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

Ο Μένιος Φουρθιώτης
Ο Μένιος Φουρθιώτης PAPADAKISPRESS

Η Δικαιοσύνη καλείται να “λύσει” τελικά την υπόθεση Φουρθιώτη, αφού τόσο ο ίδιος προσέφυγε στο ΣτΕ για την ανάκληση της φρούρησης του, ενώ η κυβέρνηση προανήγγειλε την προσφυγή της στις εισαγγελικές αρχές.

Στο μικροσκόπιο της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνουν οι εκατέρωθεν καταγγελίες γύρω από τον Μένιο Φουρθιώτη και οι δραστηριότητες που του έχουν αποδοθεί. Τα επόμενα 24ωρα, αν όχι ώρες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναμένεται να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα ζητώντας τη διερεύνηση όλων των έκνομων ενεργειών που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες. 

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν από χθες κυβερνητικές πηγές, "τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη", αφού ήδη "έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης". Το ποιες θα είναι οι ακριβείς πτυχές, που θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές, εξαρτάται από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που θα κατατεθεί ενώπιον τους. 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτή θα περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας, και ειδικότερα, τη δήλωση του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Φουρθιώτης επεδίωξε να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον ίδιο και για συνεργάτες του, παρά τον υψηλούς μισθούς που λάμβαναν. Μάλιστα, κατά τον τότε υπουργό, αυτό οδήγησε στο να θεσπιστεί πλαφόν για την μισθολογική στήριξη, ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή των δικαστικών αρχών, καθώς δεν καταβλήθηκαν ποτέ τα χρήματα.

Εμπλοκή ΣτΕ

Πάντως, ο Μ. Φουρθιώτης δεν μένει αμέτοχος στις εξελίξεις. Πέρα από σειρά μηνύσεων που κατέθεσε κατά προσώπων που ασχολήθηκαν επισταμένως με το ζήτημα, υπέβαλε και προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την τελευταία επιχειρεί να ανατρέψει την απόφαση για απόσυρση της φρουράς του, υποστηρίζοντας πως η επίμαχη κίνηση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. 

Η συζήτηση αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα, ωστόσο με την αίτηση του, γνωστοποιεί τις δύο πράξεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ που προηγήθηκαν την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του. 

Στην αρχική απόφαση, η οποία υπεγράφη την 13η Ιανουαρίου, διατέθηκαν τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Ακολούθησε ακόμη μία την 18η Μαρτίου 2021 με την οποία προστέθηκαν ακόμη ένας φρουρός και ένα αυτοκίνητο, εξαιτίας επιθέσεων που κατά την προσφυγή, δέχεται ο Μ. Φουρθιώτης, ενώ το ζήτημα πρόκειται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μένιος Φουρθιώτης, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network