Ο μικρός Βαγγέλης πετά για Αμερική. Μαζεύτηκαν τα χρήματα για τη θεραπεία του

Ο μικρός Βαγγέλης πετά για Αμερική. Μαζεύτηκαν τα χρήματα για τη θεραπεία του

Ο μικρός Βαγγέλης Ελευθεριάδης, αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου. Η οικογένειά του απηύθυνε έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία του και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά

Την αρχή έκανε ο παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης ο οποίος άνοιξε σελίδα στο facebook, και ξεκίνησε πραγματική εκστρατεία προκειμένου να μαζευτούν χρήματα έτσι ώστε να κάνει ο βαφτισιμιός του, ο πεντάχρονος Βαγγέλης, μια ειδική θεραπεία στην Αμερική και να σωθεί από τον καρκίνο που τον βασανίζει από τα δυο του χρόνια.

Έκτοτε, εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διαδοθεί η κίνηση και έτσι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα έστελναν τον Βαγγέλη στο εξωτερικό. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσα από τα social media αλλά το διαδίκτυο έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Οι γονείς του μικρού Βαγγέλη δημοσίευσαν μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook στην οποία ευχαριστούν όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε άμεσα για το χειρουργείο του γιου τους:

« Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε την αγάπη που μας προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες, στον αγώνα που κάνει ο μικρός μας Βαγγέλης, προκειμένου να μεγαλώσει όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου. Το ποσό που χρειάζεται για τη νοσηλεία του Βαγγέλη στο Memorial των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν θα βρούμε ποτέ τα λόγια για να σας εκφράσουμε όπως σας αξίζει, από τα πιο βαθιά σημεία της καρδιάς μας αλλά της ψυχής μας, το ευχαριστώ που παλεύετε μαζί μας.

Μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας σε οτιδήποτε. Αυτή η πελώρια ανταπόκριση όμως τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά μας έδωσε ξανά πίστη. Πίστη στον ίδιο τον άνθρωπο και τι μπορεί να κάνει για τον συνάνθρωπο του.

Από τον πιο ανώνυμο, έως τον πιο επώνυμο. Από τον πιο κοντινό μας φίλο, έως τον πιο μακρινό ομογενή στην άκρη της γης, σας είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Ο Βαγγέλης ξεκινά τώρα το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Memorial για να λάβει την πειραματική θεραπεία του και θα παραμείνει στις ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο. Μαζί του και εμείς, που πλέον έχουμε κάνει σπίτι μας, τα νοσοκομεία και τις πόλεις του κόσμου που φιλοξενούν το παιδί μας, έχοντας χάσει τα πάντα από την ζωή που είχαμε. Απλά αυτή τη φορά, δεν θα είμαστε μόνοι. Νιώθουμε την παρουσία σας δίπλα μας και είμαστε χίλιες φορές πιο δυνατοί. Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους».

(Με πληροφορίες από PatrasTimes.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο μικρός Βαγγέλης χρειάζεται τη βοήθειά μας να νικήσει τη μάχη με τον καρκίνο

SHARE:

24Media Network