Ο Μητροπολίτης Άνθιμος κατά του... Σουλεΐμάν

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος κατά του... Σουλεΐμάν

Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος για τους μετανάστες, την αντι-ισλαμική ταινία, τη διάσπαση της Θράκης, αλλά και το τούρκικο σήριαλ ''Σουλεΐμάν ο Μεγαλοπρεπής''

Στον Ιστορικό Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, τέλεσε το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων τόνισε: ''Τα αυτιά των Χριστιανών πρέπει να είναι στον Χριστό και όχι σε εμάς τους απεσταλμένους του''.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Άνθιμος με καυστικό τρόπο, αναφέρθηκε στην ταινία που ενόχλησε τον κόσμο του Ισλάμ, τονίζοντας: ''Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να καταστρέψουν όλο τον κόσμο για μια ταινία, όχι αυτή δεν είναι η Θρησκεία που θέλω''.

''Αυτή η Θρησκεία στην Θράκη προσπαθεί να σπάσει την ενότητα και νομίζω ότι, και το Βερολίνο συμμετέχει στην διάσπαση της Θράκης'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

''Κανένας δεν πρέπει να βλέπει τον Σουλεΐμάν''

Το νέο τούρκικο σήριαλ ενός τηλεοπτικού σταθμού δεν ξέφυγε από την κριτική του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι: ''Κανένας δεν πρέπει να βλέπει τον Σουλεΐμάν τον Μεγαλοπρεπή, γιατί με αυτά δείχνουμε ότι παραδοθήκαμε''.

''Μείναμε άφραγκοι για να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταστρέφουμε την Εθνότητα μας μόνοι μας'', τόνισε ο κ. Άνθιμος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης σημείωσε για τους μετανάστες που δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα: ''Άλλο να βοηθάμε τους μετανάστες και άλλο να παραδώσουμε το κέντρο της Αθήνας''.

''Πρέπει να γίνουμε Ελληνικότεροι από όσο είμαστε''

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στους πολιτικούς Άρχοντες που παρευρέθηκαν στην Εκκλησία για το μνημόσυνο των πεσόντων της Μικρασιατικής Καταστροφής τόνισε: ''Πρέπει να γίνουμε Ελληνικότεροι από όσο είμαστε''.

''Χρειάζεται Πανελλήνια ενότητα από όλους και από όλα τα κόμματα μπροστά σ’ αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν'', υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

Πηγή: romfea.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE:

24Media Network