Ο Σεραφείμ και η Χρυσή Αυγή μήνυσαν μαζί το "Corpus Christi"

Ο Σεραφείμ και η Χρυσή Αυγή μήνυσαν μαζί το "Corpus Christi"

Ο Μητροπολίτη Πειραιώς κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi", συνοδεία της Χρυσής Αυγής. Ενοχλημένη η ιεραρχία

Η Χρυσή Αυγή αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως κλιμάκιο βουλευτών αποτελούμενο από τους Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, πήγε για συμπαράσταση στο μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία.

Η Χρυσή Αυγή, τονίζεται στην ανακοίνωσή της, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού.

Το θέμα της παράστασης τέθηκε και στη Σύνοδο της ιεραρχίας, ωστόσο δεν υπήρξε ανακοίνωση.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πρότεινε να στείλει η ΔΙΣ εκπρόσωπο για να δει εάν υπάρχει προσβολή των Θείων, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν πρόθυμος ο Αρχιεπίσκοπος να το δεχθεί.

Όπως υποστηρίζουν εκκλησιαστικές πηγές, η κίνηση του Μητροπολίτη αιφνιδίασε τους άλλους Μητροπολίτες, καθώς εμφανίζεται να συμμαχεί με ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή.

Ο Μητροπολίτης θα μπορούσε να κάνει τη μήνυση μόνος του και σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που στο όνομα του Θεού, διώκωνταν άνθρωποι.

Φωτογραφία: από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητροπολίτης Σιατίστης: "Η Χρυσή Αυγή διώκει και εξευτελίζει τον Χριστό καθημερινά"

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επεμβαίνει σε προσαγωγή

Ένταση στο "Χυτήριο": Προπηλακισμό καταγγέλλει δημοσιογράφος

Πολίτες με ελληνικές σημαίες απέκλεισαν τους συντελεστές της παράστασης "Corpus Christi"

SHARE:

24Media Network