Ο θάνατος του Mad Clip, μας έκανε να “κοιτάξουμε” πάλι τη νεολαία

Ο θάνατος του Mad Clip, μας έκανε να “κοιτάξουμε” πάλι τη νεολαία
Mad Clip ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

Ο χαμός του τράπερ έστρεψε την προσοχή μας ξανά στη νέα γενιά, η οποία πένθησε, έκλαψε και "λύγισε", στέλνοντας το δικό της "σήμα".

Ο Παναγιώτης (Peter) Αναστασόπουλος, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Mad Clip γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 25 Μαΐου του 1987 από γενιά Ελλήνων μεταναστών. Ο τράπερ και επιχειρηματίας ήταν μέλος της Capital Music, με τα τραγούδια του να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts και με το νεανικό κοινό να τον αποθεώνει σε κάθε εμφάνισή του.

Ο ράπερ Mad Clip Francesca Watkinson / 24MEDIA

Αυτό ήταν το κοινό που τον ανέβασε, που τον καθιέρωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα και που τον έκανε «Θεό» του. Από την αρχή της μουσικής του πορείας έγινε γνωστός στο κοινό με το καλλιτεχνικό όνομα MadClip, το οποίο προέρχεται από τα αρχικά “Money and Drugs, Can’t Live in Poverty”.

Χρήμα και ναρκωτικά είχαν σημαντική θέση στα κομμάτια του, με τον ίδιο να προβάλλει στα βίντεο κλιπ του ένα lifestyle γεμάτο πλούτο, ακριβά αμάξια και ζωή μέσα στην παρανομία.

Ο καλλιτέχνης μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, μεταξύ αυτών το «Super trapper», «O Amerikanos LP», το «Super Trapper 2 και το «Still Active», σε συνεργασία με τον Strat. Είχε συνεργαστεί με τον SNIK, την Ελένη Φουρέιρα, την Ζοζεφίν, αλλά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Ο τράπερ σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 02:30, στη λεωφόρο Αθηνάς και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, με το θάνατό του να συμπίπτει με το χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια «μαύρη» σύμπτωση, που δεν έμεινε ασχολίαστη στα social media, δυστυχώς πολλές φορές με προσβλητικό τρόπο και γελοία memes προς τη μνήμη του Mad Clip.

Πολλοί μπήκαν στη διαδικασία να συγκρίνουν τον έναν καλλιτέχνη με τον άλλο, σε μια άνιση σύγκριση που το μόνο κοινό είχε ήταν πως αφενός δύο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή την ίδια ημέρα και αφετέρου ότι και οι δύο ήταν μουσικοί.

Ο τράπερ, σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό του. Το γκάζια και τα γρήγορα αυτοκίνητα ήταν η μεγάλη του αγάπη, μια αγάπη που τελικά πλήρωσε με την ίδια του ζωή του.

Όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για ένα «καλό παιδί», που δεν πείραζε κανέναν και που πάντα βοηθούσε όσους βρίσκονταν σε ανάγκη. Έτσι έμεινε στη μνήμη των φίλων του ο Mad Clip, ο Παναγιώτης για τους οικείους του.

Ο θάνατός του σόκαρε την κοινή γνώμη, με τους νεαρούς θαυμαστές του να πενθούν για το «ίνδαλμά» τους, για τον άνθρωπο που ακολουθούσαν σε κάθε βήμα της καριέρας του.

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες που προχώρησαν σε αναρτήσεις στα social media, για να τιμήσουν τον φίλο τους, με την Ελένη Φουρέιρα να είναι συντετριμμένη από το θάνατο του τράπερ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, με πλήθος θαυμαστών να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, μέσα σε κλίμα οδύνης.

Η Ελένη Φουρέιρα στην κηδεία του Mad Clip ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Κηδεία Mad Clip EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Mad Clip δεν ένωσε τους Έλληνες με το θάνατό του, όπως ο Μίκης και η Φώφη Γεννηματά, ίσως –μάλιστα- και να τους δίχασε. Τουλάχιστον στα social media ο διχασμός ήταν τεράστιος…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χαμός του τράπερ έστρεψε την προσοχή μας ξανά στη νέα γενιά, η οποία πένθησε, έκλαψε και «λύγισε» στο άκουσμα της είδησης ότι ο άνθρωπος που θαυμάζει και λατρεύει να ακούει δεν είναι πια στη ζωή.

Αυτή η γενιά που ακούει τραπ, που τραγουδά και θαυμάζει καλλιτέχνες που μιλούν για ακριβά αμάξια, όπλα, μαύρο χρήμα και ναρκωτικά και που κάνει τους μεγαλύτερους να αναρωτιούνται αν αυτή η γενιά βαδίζει στον «ίσιο δρόμο», που θα έλεγε ο boomer θείος, που θα σοκάρονταν ακούγοντας κομμάτια του Mad Clip.

Γιατί, όμως, τα νέα παιδιά σήμερα αρέσκονται στο να ακούνε τραγούδια που περνούν αυτά τα μηνύματα; Είναι κάτι καινούργιο αυτό; Μάλλον όχι.

Κάποιοι θα αναρωτηθούν: είναι το χρήμα, η δόξα, τα ακριβά αμάξια και η παραβατικότητα στόχος των νέων; Είναι αυτού του είδους η μουσική κατάλληλη για 15χρονα, που στα διαλείμματα των μαθημάτων και στις πλατείες βάζουν στο τέρμα το «Κότερα» και γουστάρουν, αναρωτιούνται κάποιοι άλλοι;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και παραμένουν ακόμα αναπάντητα, ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του άδικα στην άσφαλτο και η μουσική αυτή θα συνεχίσει –ποιος ξέρει μέχρι πότε- να ενώνει τη νεολαία, ίσως για τους λάθος λόγους, αλλά θα την ενώνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα