Ο ‘Τσαμπ’ της ‘Combat 18’ και ο ‘Λύκος’ της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη λογική των ‘συγκοινωνούντων δοχείων’

Ο ‘Τσαμπ’ της ‘Combat 18’ και ο ‘Λύκος’ της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη λογική των ‘συγκοινωνούντων δοχείων’
Οι συλληφθέντες ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Η αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε αφορά σε προσπάθεια εξάρθρωσης ακροδεξιάς οργάνωσης, υπεύθυνη για περισσότερες από 20 εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους φιλοξενίας προσφύγων κλπ. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Άκρως δομημένη προκύπτει πως ήταν η ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική και ήταν υπεύθυνη για δεκάδες επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους μεταναστών

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το διαβιβαστικό της δικογραφίας που βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα για την υπόθεση της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική, η οποία ήταν υπεύθυνη για περισσότερες από 20 εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους μεταναστών και όπως όλα δείχνουν ετοιμαζόταν να «αναβαθμίσει» τα χτυπήματά της, με την κατοχή των 50 κιλών εκρηκτικής ύλης ANFO.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τα μέλη της “Compat 18” είχαν ενταχθεί σε μία άκρως δομημένη οργάνωση όπου το κάθε μέλος είχε τον ρόλο του και εφαρμοζόταν ιεραρχία, ενώ υπήρχε και διαχωρισμός επιχειρησιακής ομάδας,  ομάδας υποστήριξης και ομάδας προπαγάνδας.

Ο ρόλος της πρώτης ομάδας είναι σαφής και περιελάμβανε όσους αναλάμβαναν τα χτυπήματα, ο ρόλος της δεύτερης ομάδας έχει να κάνει με την εμπλοκή του δικηγόρου για την παροχή συμβουλών, προστασίας και προώθησής τους και ο ρόλος της τρίτης ομάδας με την «επικοινωνιακή» διαχείριση των χτυπημάτων τους μέσω των social media, στα οποία άλλοτε εμφανίζονταν ως «Combat 18» και άλλοτε ως «ΑΜΕ» (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) που σύμφωνα με τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής αποκαλύπτεται και επαφή με τον «Λύκο» της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο αυτό αποδεικνύεται και η λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων».

Άκρως αποκαλυπτική είναι συνομιλία που έχει καταγραφεί με τα μέλη της οργάνωσης να λένε στις αρχές του χρόνου μεταξύ τους να «παγώσουν» προσωρινά οι δράσεις και σε άλλη συνομιλία,  «να σταματήσουν να χτυπούν τα «παιδάκια» και να ασχοληθούν με το Δημόσιο»!

Ρόλο συντονιστή φέρεται να είχε άτομο με το ψευδώνυμο «Τσαμπ» ή «άλλος» ή «Αρχηγός» από τα Ιωάννινα με τουλάχιστον δεκαετή δράση.

Η άκρη του νήματος για την υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από πληροφόρηση που δέχτηκε η Αντιτρομοκρατική με ονόματα και τηλέφωνα εμπλεκομένων στην οργάνωση οι οποίοι αμέσως τέθηκαν υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες ανέλυαν ακόμα και με το τι μέσο θα πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, αυτοκίνητο ή μηχανάκι, ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιούσαν ως μέσο, όπως μία περίπτωση που καταγράφηκε ότι μετέφεραν ένα 10κιλο μπιτόνι για να το χρησιμοποιήσουν ως εμπρηστικό μηχανισμό…

Υπό εξέταση βρίσκονται και τα ψηφιακά ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, μήπως αποκαλυφθούν τυχόν μελλοντικοί τους στόχοι, ενώ έχει ζητηθεί και από τα social media που χρησιμοποιούσαν να παραδώσουν υλικό με τις συνομιλίες τους.

Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και ενδεχομένως να προκύψει η εμπλοκή τους και σε άλλες ενέργειες πέρα από αυτές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία έως σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα