Ο Βασίλης Δημάκης σταματάει την απεργία πείνας-δίψας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη EUROKINISSI

Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο

Ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κάτι που δεν δεχόταν μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του.

Σύμφωνα με την Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, ο Δημάκης δέχθηκε διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

"Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις", ανακοίνωσε συγκεκριμένα, η δικηγόρος του καταδικασμένου για ένοπλες ληστείες, φοιτητή.

Να σημειωθεί ότι χθες Παρασκευή απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης.

Χθες, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον, Νίκο Ξυδάκη και συνυπογράφοντα τον Νίκο Φίλη ζητούσαν παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Βασίλη Δημάκη, η υγεία του οποίου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, με τον ίδιο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της συμπολίτευσης ζητούσαν να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τον Δημάκη ο οποίος πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας μετά τη σειρά απορρίψεων από το Συμβούλιο Φυλακών του αίτηματός του να παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με χρήση ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί άλλωστε πάνω από 4.500 υπογραφές πολιτών που ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημά του, ενώ σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει εκπαιδευτικοί, οργανώσεις, φοιτητές αλλά και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλης Δημάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βασίλης Δημάκης: Απορριπτική η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκπαιδευτική άδεια

Παρέμβαση Κοντονή για τον απεργό πείνας και δίψας Β. Δημάκη ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ADVERTISING

SHARE: