ΟΑΣΑ: Με προσωποποιημένη κάρτα οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου από 1ης Οκτωβρίου

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ
Λεωφορείο του ΟΑΣΑ EUROKINISSI

Σε διαρκή άνοδο είναι τα έσοδα του ΟΑΣΑ, παρουσιάζοντας αύξηση 10,72% τον Αύγουστο.

Από την 1η Οκτωβρίου οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.ά.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα, καθώς καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ είναι ο συγκοινωνιακός φορέας που υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική, καθώς φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

ADVERTISING

Επίσης, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ΟΑΣΑ έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 400.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).

Σημειώνεται ότι η αγορά εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα γίνεται στο σύνολο των 298 Αυτόματων Μηχανημάτων. Κι ακόμη, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 35.000.

Καταλήγοντας, μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, εκδίδονται περισσότερα από 100.000 - 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.

Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα κινείται σε διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο η αύξηση των εσόδων του ομίλου ΟΑΣΑ έφτασε το 12,12% και τον Αύγουστο το 10,72%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΑΣΑ: Αύξηση εσόδων και μείωση της εισιτηριοδιαφυγής

ΟΑΣΑ: Τέλος το χάρτινο μειωμένο εισιτήριο- Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα

ΟΑΣΑ: Το επιβατικό κοινό ανταποκρίνεται στην επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα

SHARE:

24Media Network