Όαση πρασίνου 28 στρεμμάτων παραδόθηκε στο δήμο Καλλιθέας

Όαση πρασίνου 28 στρεμμάτων παραδόθηκε στο δήμο Καλλιθέας

Πολυ- πάρκο για τους πολίτες της Καλλιθέας και των όμορων δήμων. Δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", με την υπογραφή του αρχιτέκτονα RenzoPiano. Ποιοι ανοιχτούς χώρους αναψυχής και αθλητισμού περιλαμβάνει

Ενα πολυ-λειτουργικό πάρκο 28.000 τ.μ. στο δήμο Καλλιθέας το οποίο σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", παραδόθηκε την Πέμπτη στους πολίτες.

Το "Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής", συνολικού προϋπολογισμού 5,92 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Πέρα από το Δημοτικό Πάρκο, αναδιαμορφώθηκε ταυτόχρονα και ο περιβάλλων χώρος, μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

Το Πάρκο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RenzoPiano και γειτνιάζει με το υπό κατασκευήν Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τόνισε:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να παραδώσουμε και επίσημα πλέον τα κλειδιά του "Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής", στο Δήμο Καλλιθέας.

Το Πάρκο σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και εξοπλίσθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συνολικού ύψους €5.92 εκατομμυρίων ευρώ.

Και έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι:

* Πρώτον, αυτό καθαυτό το γεγονός ότι παραδίδουμε σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας ένα πολύ-λειτουργικό Πάρκο έκτασης 28.000 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Πέρα από το Δημοτικό Πάρκο, αναδιαμορφώθηκε ταυτόχρονα και ο περιβάλλων χώρος, μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

* Δεύτερον, γιατί το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RenzoPiano στην Ελλάδα, ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής του έργου.

* Τρίτον, επειδή λόγω της άμεσης γειτνίασης με το υπό κατασκευήν Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του γεγονότος ότι ο Renzo Piano έχει σχεδιάσει και το μεγάλο αυτό έργο, τα δυο έργα, παρότι ξεχωριστά, θα είναι συμπληρωματικά, θα συνυπάρχουν αρμονικά.

* Και τέταρτον γιατί τα έργα αυτά αποτελούν τον προπομπό της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, οι μελέτες του οποίου έχουν επίσης χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμά μας και έχουν γίνει στη βάση ενός masterplan που και αυτό έχει εκπονηθεί από τον Piano.

SHARE:

24Media Network