ΟΑΣΘ: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Στεφανίδης για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών

ΟΑΣΘ: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Στεφανίδης για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έναν 74χρονο με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Χρήστο Στεφανίδη, ενώ το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Στεφανίδης: Έχει πληρωθεί το 50% των χρεών

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ήδη πληρώσει το 50% των χρεών του, αλλά και ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία που έχει ζητήσει από το ΙΚΑ για την υποβολή ένστασης, έδωσε -σχολιάζοντας την παραπομπή του στο αυτόφωρο- ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ. Παρόλα αυτά οδηγήθηκα στον εισαγγελέα. Είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση, για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό» είπε ο κ. Στεφανίδης και πρόσθεσε ότι η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου του 2018.

SHARE:

24Media Network