“Όχι” στην έκδοση της Σαραρέ Καντεμί από τον Άρειο Πάγο

“Όχι” στην έκδοση της Σαραρέ Καντεμί από τον Άρειο Πάγο
Στον Αρειο Πάγο οδηγήθηκε η 37 χρονη Ιρανή μητέρα Σαραρέ Κχαντεμί η οποία ζητεί να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της αφού έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Με δάκρυα στα μάτια άκουσε την απόφαση η 37χρονη πολιτική πρόσφυγας από το Ιράν η οποία είχε τονίσει πολλές φορές ότι σε περίπτωση έκδοσής της στο Ιράν, η ζωή της θα διέτρεχε κίνδυνο.

Τέλος στην περιπέτεια της Ιρανής Σαραρέ Καντεμί έβαλε ο Αρειος Πάγος, ο οποίος αποφάσισε να μην εκδοθεί η πολιτική πρόσφυγας στη χώρα της, βάζοντας τέλος στην αγωνία της 37χρονης.

Το Στ’ Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου έκρινε πως δεν θα πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν η γυναίκα, ανατρέποντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, ενώ διέταξε την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της, εφόσον δεν κρατείται για άλλη αιτία.

Η 37χρονη, μητέρα ενός κοριτσιού, με δάκρυα στα μάτια και ψελλίζοντας ένα «ευχαριστώ», άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία πριν λίγο καιρό είχε ζητήσει να μην την εκδώσουν στο Ιράν γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Την ίδια πρόταση είχε κάνει και η αρμόδια αντεισαγγελέας ΑΠ, καταλήγοντας: «Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα».

Η 37χρονη Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ελλάδα, προκειμένου να της χορηγηθεί άσυλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα