Οι 150 νέες, εβδομαδιαίες αεροπορικές συνδέσεις της Αθήνας

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKΙNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKΙNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το 2014 έτος ανάκαμψης για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", εκτιμά ο γεν. διευθυντής Ι. Παράσχης

"Έτος ανάκαμψης" προβλέπεται να είναι το 2014 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση μιας και η Αθήνα επανέρχεται στον χάρτη των διεθνών αστικών προορισμών. 

Το ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος 2013-Μάρτιος 2014) βρήκε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 31 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2012-2013) που θα διατηρηθούν σε ετήσιο επίπεδο. Κατά τη φετινή θερινή περίοδο αναμένονται 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις.

Συνολικά για το 2014, υπάρχει αύξηση της χωρητικότητας-θέσεων κυρίως από την Aegean και άλλες εταιρείες, κατά 1,2 εκατ. στην αγορά εξωτερικού , χωρίς να υπολογίζονται οι νέες θέσεις της Ryanair, η οποία ανακοίνωσε περί τις 900.000 θέσεις για την καλοκαιρινή περίοδο εκ των οποίων το 75% αφορά στην αγορά εσωτερικού.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες χαμηλού κόστους στην Αθήνα για φέτος το καλοκαίρι, αυτές αυξάνονται σε 17 από 12 που ήταν πέρυσι. Οι εξυπηρετούμενοι προορισμοί από τις χαμηλού κόστους εταιρείες αυξάνονται κατά 40% (από 25 σε 35), καθώς οι 17 αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν πλέον 35 πόλεις (39 αεροδρόμια). Οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα αποτελούν πλέον το 29,3% του συνόλου των εταιρειών που θα επιχειρούν προγραμματισμένες πτήσεις στην Αθήνα.

Οι 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα αφορούν τους παρακάτω προορισμούς και θα πραγματοποιούνται από τις αντίστοιχες εταιρείες:

-Αϊντχόβεν (Transavia)

-Αμβούργο (Aegean, Easyjet)

-Άμπου Ντάμπι (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Βηρυτός (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Βιέννη (Niki)

-Βρυξέλλες (Brussels Airlines)

-Ζυρίχη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Κάιρο (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Κοπεγχάγη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Λυών (Transavia France)

-Μασσαλία (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

-Μιλάνο - Λινάτε (Alitalia)

-Μπέρμιγχαμ (Aegean)

-Νάντ (Aegean, Transavia France)

-Νάπολη (Meridianna Fly)

-Παρίσι (Transavia France)

-Πάφος (Aegean)

-Ρώμη (Vueling) δυο καθημερινές πτήσεις

-Σιγκαπούρη (Singapore)

-Σπλιτ (Croatia Airlines)

-Στοκχόλμη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

SHARE:

24Media Network