Οι ταξιτζήδες τα βάζουν με τη ΝΔ για την επιδότηση ηλεκτρικών ταξί

Ταξί στους δρόμους της Αθήνας
Ταξί στους δρόμους της Αθήνας EUROKINISSI

Το σχέδιο της ΝΔ για κίνητρα στην αγορά ηλεκτρονικών ταξί αποτελεί παροχολογία υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ο πρόεδρος της οποίας Θύμιος Λυμπερόπουλος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το Μοσχάτο

«Παροχολογία» χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί το σκέλος του σχεδίου της ΝΔ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης που αφορά την επιδότηση 3.500 ευρώ στην αγορά ηλεκτρικών ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γνωστοποίησε η ΝΔ, στο σχέδιό της για τα ταξί προβλέπεται η άμεση εγκατάσταση δικτύου ταχυφορτιστών στα οργανωμένα σημεία επιβίβασης πολιτών, ενώ οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων ταξί θα έχουν προτεραιότητα στις σειρές αναμονής στις πιάτσες τους (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ).

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει ότι «καλή η παροχολογία, αλλά εκκρεμούν πολλές απαντήσεις από την Πειραιώς για πολύ σημαντικότερα πράγματα που αφορούν τον κλάδο» ενώ κάνει λόγο για «λαϊκισμό και νεοφιλελευθερισμό».

ADVERTISING

Πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ είναι βέβαια ο... παλιός φίλος της ΝΔ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη γαλάζια ηγεσία από το 2017 με αφορμή δηλώσεις τότε του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη υπέρ της Uber. Ο κ.Λυμπερόπουλος μάλιστα είχε οργανώσει πορεία ταξιτζήδων έξω από τα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο.

Εκτοτε έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων της ΝΔ με τους ταξιτζήδες, ωστόσο ο κ.Λυμπερόπυλος τα έχει βάλει με τη ΝΔ και για το θέμα της Beat και εξέλαβε τη γαλάζια πρόταση για παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρονικών ταξί ως νέο casus belli.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ ειδικότερα αναφέρει:

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά… Λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο,  ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ντύθηκε 'Αγιος Βασίλης και μοιράζει δώρα. Στους ταξιτζήδες  υποσχέθηκε επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μια σειρά από προνόμια στις πιάτσες αναμονής επιβατών! Δηλαδή θα αλλάξετε ή θα καταργήσετε τον Κανονισμό Λειτουργίας;

Καλή η παροχολογία,  αλλά εκκρεμούν πολλές απαντήσεις από την Πειραιώς για πολύ σημαντικότερα πράγματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Ειδικότερα :

Α. Θα σεβαστεί η Νέα Δημοκρατία το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις επιβατικές μεταφορές ή θα το αλλάξει;

Β. θα σεβαστεί η Νέα Δημοκρατία τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις διαμεσολαβητικές εφαρμογές; Θα σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί;

Γ. θα σεβαστεί το Ν. 4446/16 που απαγορεύει την είσπραξη για λογαριασμό τρίτων;

Δ. θα ζητήσει κανείς συγνώμη για τη στήριξη και προώθηση της Uber στην Αθήνα, αν και γνωρίζατε ότι οι δραστηριότητές της ήταν έξω από τα όρια του νόμου;

Ε. θα συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία να στηρίζει το "επιχειρείν" που στοχεύει στην εξαγωγή χρήματος εκτός ελληνικών συνόρων.

Στ. θα καταργήσει η Νέα Δημοκρατία το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρετε στην συνδικαλιστική ελευθερία;» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ

«Γι αυτά τα ερωτήματα» καταλήγει η ανακοίνωση «ο κλάδος των ταξί θα πάρει τις απαντήσεις σας έστω κι αν χρειαστεί να έρθει μαζικά στο επόμενο συνέδριο του κόμματος.

Εδώ και τρία χρόνια περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για το ταξί. Αντ αυτού, ακούσαμε διαγγέλματα υπέρ της Beat,  μάθαμε ξεναγήσεις στελεχών της Uber στα γραφεία του κόμματος και διαβάσαμε  πάμπολλες  δημοσιεύσεις (από τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν)  δυσφήμισης και απαξίωσης   ενός ολόκληρου κλάδου. Καλό το τυράκι… αλλά με τη φάκα τι γίνεται;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ στηρίζει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Συγκέντρωση οδηγών ταξί στα γραφεία της ΝΔ για την UBER

Κυρανάκης στο NEWS247: Τι μου λένε κάθε φορά που μπαίνω σε ταξί

Σε ρόλο πυροσβέστη με τους ταξιτζήδες ο Καραμανλής εξαιτίας της Uber

Βουλή: Επίθεση Θύμιου Λυμπερόπουλου σε Μητσοτάκη και Beat

SHARE:

24Media Network