Οι Ξανθιώτες δεν θέλουν γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη τους

Οι Ξανθιώτες δεν θέλουν γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη τους

Ο Ι. Λαγός ζητά να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μελών της ΧΑ στα γραφεία τους στην Ξάνθη κάθε Τετάρτη από τις 6 έως τις 8 το βράδυ

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη προκαλούν κινητοποίηση κομμάτων, φορέων και συλλόγων της περιοχής που δίνουν ραντεβού για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου με στόχο να διαδηλώσουν κατά της παρουσίας του συγκεκριμένου κόμματος στην περιοχή τους.

Κοινός στόχος, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης), είναι να δημιουργηθεί μια μαζική διαδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων σωματείων, πολιτικών νεολαιών και άλλων συλλογικοτήτων, που θα στείλει το μήνυμα ότι η τοπική κοινωνία συνεχίζει να θεωρεί ανεπιθύμητη τη ΧΑ.

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης απέστειλε ο βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Λαγός, με την οποία, ενόψει των αντιδράσεων που προκαλούν τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος του, ζητά από την αστυνομία να φροντίσει για την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο των εγκαινίων.

Στην ίδια επιστολή, ο Ιωάννης Λαγός ζητά να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μελών της ΧΑ στα γραφεία τους στην Ξάνθη κάθε Τετάρτη από τις 6 έως τις 8 το βράδυ προκειμένου αυτή «να μην παρεμποδιστεί από αναρχικά και αριστερίστικα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο του 2013 και μετά από συνεχή επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος πολιτών, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση και πορεία στην Ξάνθη εναντίον της δράσης της ΧΑ, με αποτέλεσμα να πάψει κάθε δραστηριότητα της οργάνωσης και να εκκενωθούν τα γραφεία που διέθετε στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με ομόφωνο ψήφισμά του ο δήμος Ξάνθης έχει χαρακτηρίσει τη Χ.Α. ανεπιθύμητη στην πόλη και μάλιστα δεν της επετράπη πρόσφατα να καταθέσει στεφάνι στα Ελευθέρια της Ξάνθης.

Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η νεολαία του κόμματος ανταποκρίνονται στο ανοιχτό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση την ημέρα των εγκαινίων.

SHARE: