Ολλανδός λιμενικός για Σαρωνικό: Θα περίμενα 4 ημέρες για να κάνω μπάνιο

Ολλανδός λιμενικός για Σαρωνικό: Θα περίμενα 4 ημέρες για να κάνω μπάνιο

Την τεχνογνωσία τους από ανάλογα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει, προσέφεραν στις δημοτικές αρχές, αξιωματούχοι του λιμενικού σώματος του Ρότερνταμ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημερώθηκαν από τους αξιωματούχους για την κατάσταση που επικρατεί μερικές μέρες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου και τη συνακόλουθη ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού, με τους εμπειρογνώμονες να εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι.

Οι Ολλανδοί αξιωματούχοι του λιμενικού βρίσκονται στην Αθήνα από την Κυριακή προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία σε ορισμένες από τις παραλίες τις Αττικής. Αφού παρέπεμψαν τις δημοτικές αρχές στα εγχειρίδια και τους ειδικούς που πρέπει να συμβουλευτούν, σχημάτισαν πόρισμα για τις σημερινές συνθήκες.

Στη θέση των λουόμενων θα περίμενα τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να κάνω μπάνιο

"Προσφέραμε τεχνογνωσία, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά τέτοια προβλήματα στο Ρότερνταμ. Το πώς έχει πληγεί η κάθε περιοχή, εξαρτάται από την ιδιομορφία της" δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής αντιπροσωπείας Έρικ Λάνερ, ενώ μιλώντας για την Α' Πλαζ Αλιμου είπε πως "Η συγκεκριμένη παραλία που βρισκόμαστε, με σκληρή δουλειά, θα μπορούσε να καθαριστεί σε μισή ημέρα. Στη θέση βέβαια των λουόμενων θα περίμενα τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να κάνω μπάνιο".

Ολλανδός λιμενικός για Σαρωνικό: Θα περίμενα 4 ημέρες για να κάνω μπάνιο

Αναφερόμενος δε, στον κίνδυνο να επανεμφανιστεί στην επιφάνεια πετρέλαιο που έχει κατακαθίσει στον βυθό, ο κ. Λάνερ είπε ότι είναι μεν ένα ορατό ενδεχόμενο για τις επόμενες εβδομάδες, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τον καιρό.

Δείτε το δηλώσεις του Ολλανδού:

Στον δήμο της Αθήνας είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε με εθελοντές να βοηθήσουμε

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ενημέρωση που είχε, παρατήρησε πως η εικόνα στον Άλιμο είναι πλέον πολύ καλή "Χρειάζεται όμως ακόμη περισσότερη δουλειά. Στον δήμο της Αθήνας είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε με εθελοντές να βοηθήσουμε. Οι εμπειρογνώμονες μας προσέφεραν τεχνογνωσία και είναι πάντα στη διάθεσή μας. Βέβαια δεν είναι κάτι που θα λήξει αύριο".

Ολλανδός λιμενικός για Σαρωνικό: Θα περίμενα 4 ημέρες για να κάνω μπάνιο

Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων:

Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα όσα ακούσαμε από τους εμπειρογνώμονες

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, αφού συνεχάρη τους εθελοντές που συνέδραμαν στις προσπάθειες των αρχών, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με πολύ σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και τη στήριξη της Πολιτείας, οι παραλίες θα μπορούν να αποδοθούν την επόμενη χρονιά, καθαρές στους πολίτες. "Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα όσα ακούσαμε από τους εμπειρογνώμονες" τόνισε.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κονδύλη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρύπανση στον Σαρωνικό: Απάντληση 800 τόνων μαζούτ από το 'ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ'

Ρύπανση στον Σαρωνικό: 'Ξηλώνουν' την κεντρική υπηρεσία Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων

Σαντορινιός: Περιορίστηκε κατά 99% η διαρροή από το Αγία Ζώνη ΙΙ

SHARE:

24Media Network