Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν δεκάδες Ομοσπονδίες στις 10.30, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.


Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας καθώς και εργατικά σωματεία, φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Χαυτεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ EUROKINISSI

«Σήμερα υπήρχε μια μεγάλη προσέλευση εργαζομένων. Κρίνεται επιτυχημένη η απεργία. Αυτό που θέλουμε να σηματοδοτήσουμε είναι ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι επικίνδυνο, καταργεί ουσιαστικά τις κλαδικές συμβάσεις και έρχονται σαν επακόλουθο οι μειώσεις μισθών. Είναι ένα νομοσχέδιο πολύ σοβαρό και πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μην περάσει», τόνισε μεταξύ άλλων, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Ηλίας Γκιουλάκης. Ακόμη, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συνταχθούν πίσω από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας «για να κατορθώσουμε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας», κατέληξε ο κ. Γκιουλάκης.

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ EUROKINISSI

Παράλληλα, ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία μέχρι τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία- κυβερνήσεις. Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία».

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ EUROKINISSI

Για «πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα» και «σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή» έκανε λόγο στην ομιλία του ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι το πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο.

«Μπαίνουμε μπροστά να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο κ. Περράκης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση στα Προπύλαια παραβρέθηκε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε δηλώσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χιλιάδες κόσμου στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Απεργία σε σχολεία, εφορίες, τράπεζες - Πού και πότε θα γίνουν οι πορείες

SHARE: