Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών στα Δερβενοχώρια

Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Έξω από το χωριό Πράσινο το Νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς και σε παλιό νταμάρι προς τον Τιτάν το Ανατολικό

Tην πτώση των ανέμων προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι πυροσβέστες και αυτή την νύχτα και να πετύχουν τις όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες δάσους και πρωτίστως περιουσιών ειδικά τώρα που έπεσε το σκοτάδι και προσγειώθηκαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Τα δύο κύρια πύρινα μέτωπα όχι όμως ενιαία αλλά με διάσπαρτες εστίες, είναι το Νοτιοδυτικό που είναι έξω από το χωριό Πράσινο των Δερβενοχωρίων και εκεί γίνονται συνεχείς ζώνες πυρασφάλειας ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό στον οικισμό.

Στο σημείο αυτό, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής καθησυχάζουν με τις προβλέψεις τους, ότι δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος να πέσει η φωτιά μέσα στην Οινόη, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι πέρασε όλες τις ζώνες πυρασφάλειας που δημιουργήθηκαν, χωριά και χιλιόμετρα που παρεμβάλλονται και όλα αυτά όχι με την ύπαρξη ανέμων εντάσεως 2 μποφόρ, για να μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι θα κινδύνευε η ΠΥΡΚΑΛ ή η Οινόη... άμεσα τουλάχιστον.

Πρόσθετα, στο άλλο πύρινο μέτωπο, στο Ανατολικό, που επίσης έχει διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο, αυτό εντοπίζεται στα παλιά Νταμάρια του Φράγκου όπως λέγονται με κατεύθυνση τον Τιτάν, όμως και σε αυτή την περίπτωση παρεμβάλλονται ζώνες πυρασφάλειας, το ίδιο το παλιό νταμάρι κλπ.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 140 άντρες της Πυροσβεστικής με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα που ενισχύθηκαν χθες με δυνάμεις από την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία, 30 στρατιώτες, μηχανήματα του Στρατού, 16 οχήματα των ΟΤΑ και εθελοντές.

Αυτό που τονίζουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής είναι ότι εάν μείνουν οι άνεμοι ως έχουν και η γενικότερη εικόνα των μετώπων που δεν είναι ορμητική, τότε με το πρώτο πρωινό φως θα προσπαθήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα να δώσουν όσο το δυνατό μία καταλυτική βοήθεια στον περιορισμό της καταστροφής που ήδη υπέστη η περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραμένουν διασπάρτες εστίες στα Δερβενοχώρια

Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Ολονύχτιος πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια

SHARE:

24Media Network