Ωμή καταστολή στο ΑΠΘ: Έσερναν και ψέκαζαν ημίγυμνο διαδηλωτή

Ωμή καταστολή στο ΑΠΘ: Έσερναν και ψέκαζαν ημίγυμνο διαδηλωτή
Tέσσερις αστυνομικοί σέρνουν ημίγυμνο διαδηλωτή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ Eurokinissi

Εικόνες αποτροπιασμού στο ΑΠΘ, με περισσότερους από τέσσερις αστυνομικούς να σέρνουν διαδηλωτή κατά την προσαγωγή του, παρά το γεγονός ότι ήταν πεσμένος στο έδαφος. Βία κατά φοιτητών, παρεμπόδιση δημοσιογράφων.

Σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ κατά την προσαγωγή φοιτητών που διαδήλωναν για τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια.

Στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει την τελευταία ώρα σε πρακτορεία και social media, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό, είναι εμφανής η ωμή και βία σε βάρος διαδηλωτή, στον οποίο οι αστυνομικοί δεν δείχνουν κανένα έλεος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πεσμένος, ημίγυμνος και ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Eurokinissi

Κατά την προσαγωγή του, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στις παρακάτω εικόνες, περισσότεροι από πέντε αστυνομικοί βρίσκονται από πάνω του, αγνοώντας τις εκκλήσεις διαδηλωτών, δημοσιογράφων και άλλων παρευρισκόμενων στον χώρο για καλύτερη μεταχείριση του προσαχθέντος.

Μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο και άνευ πρόκλησης, αστυνομικός ψεκάζει τον διαδηλωτή, με τους συναδέλφους του να τον τραβολογούν, σε άλλη μία επαίσχυντη επίδειξη ισχύος και ανηλεούς καταστολής.

2021 GIANNIS PAPANIKOS/ΑP PHOTO

Εν συνεχεία, τέσσερις αστυνομικοί διακρίνονται να τον σέρνουν στο έδαφος, και να τον τραβούν από τα πόδια, μέχρι την ολοκλήρωση της προσαγωγής του.

Από τις εικόνες που κυκλοφορούν αλλά και μαρτυρίες ρεπόρτερ που κάλυπταν το περιστατικό, καθίσταται σαφές πως αρκετοί δημοσιογράφοι παρεμποδίστηκαν κατά την καταγραφή των γεγονότων, ενώ ακούγεται και η ατάκα αστυνομικού που καλεί τους συναδέλφους του να “σχηματίσουν αλυσίδα”, ώστε να μην βιντεοσκοπηθεί η χρήση ωμής βίας, η οποία βέβαια δεν εκδηλώθηκε μεμονωμένα, όπως φαίνεται και σε άλλο βίντεο, από το ίδιο σημείο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα