ΟΠΑ: Αγώνας δρόμου με επιχείρηση – σκούπα στο Πεδίον του Άρεως

ΟΠΑ: Αγώνας δρόμου με επιχείρηση – σκούπα στο Πεδίον του Άρεως

Με στόχο το Πεδίον του Άρεως να παραδοθεί ξανά στους πολίτες, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 06/05 τον πρώτο Αγώνα Δρόμου (OΠΑ Run) εντός του ιστορικού πάρκου. Τι δήλωσε ο Πρύτανης, ο δήμαρχος Αθηναίων και η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου

Με στόχο να μετατραπεί το Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας σε χώρο φιλικό, φιλόξενο και δημιουργικό, αλλά και να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο του «χώρου αναψυχής», τόσο για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όσο και για όλους του πολίτες, το ΟΠΑ διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στα ιστορικά, τον πρώτο Αγώνα Δρόμου, την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου 2018 εντός του ίδιου του πάρκου.Ένα πάρκο που ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε στέκι διακίνησης ναρκωτικών και λαθρεμπορίας, με τους περισσότερους κατοίκους να φοβούνται να κυκλοφορήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τους φοιτητές να μεταφέρουν εικόνες εντός και εκτός Πανεπιστημίου που σίγουρα δεν αρμόζουν σε Ανώτατο Ίδρυμα, το οποίο μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κατατάσσεται στα καλύτερα Business Schools διεθνώς.

«Το ιστορικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως πρέπει να αποτελέσει ξανά χώρο φιλικό προς τον επισκέπτη, φιλόξενο και δημιουργικό για τα παιδιά, χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ελκυστικό για τους νέους και τις νέες και ευρύτερα για τους πολίτες της Αθήνας», τόνισε άλλωστε σε σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, προσθέτοντας ότι «η παρουσία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, αποτελεί παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων».

Στα ίδια μήκη κύματος και με στόχο να έχουν απομακρυνθεί από το ιστορικό πάρκο έως την ερχόμενη Κυριακή, διακινητές και παράνομοι μικροπωλητές, η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, υποστήριξε ότι: «Με εκδηλώσεις όπως το ΟΠΑ Run, υλοποιούμε την βασική μας αντίληψη, ο δημόσιος χώρος, το ιστορικό Πεδίο του Άρεως, να αποδοθεί στους πολίτες της Αθήνας. Παράλληλα με το δρομικό δρώμενο, ολοκληρώνεται μια ευγενής προσπάθεια αναζωογόνησης, ανάταξης του πάρκου που θα επιδιώξουμε τα επόμενα χρόνια να γίνει θεσμός».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημείωσε ότι; «Το μεγάλο πρόβλημα του Πεδίου του Άρεως είναι η διακίνηση και η δημόσια χρήση ναρκωτικών» και συνεχάρη τον Πρύτανη, τόσο για την πρωτοβουλία να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή ο αγώνας δρόμου, όσο και για τη γενικότερη επιμονή του να παραμείνει το ίδρυμα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου κ. Αλέξης  Αλεξόπουλος υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΟΠΑ και από την μεριά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πετύχει τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο πολιτιστικό. «Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη γειτονιά μας, προκειμένου το Πεδίο του Άρεως να αποκτήσει ζωντάνια και να γίνει προσβάσιμο στους πολίτες της Αθήνας».

Τέλος, ο πρωταθλητής Ελλάδος και απόφοιτος του ΟΠΑ Κώστας Φιλιππίδης, είπε χαρακτηριστικά: «Με τον συγκεκριμένο αγώνα το Πανεπιστήμιο θέλει να περάσει το μήνυμα πως αθλητισμός και σπουδές μπορούν να συμπορευθούν και να οδηγήσουν στην επιτυχία».

Σημειώνεται ότι το ΟΠΑ Run συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, αλλά και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα