Οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών

Τουρκικό F-16 εν πτήσει (AP Photo/Anatolia, Kenan Gurbuz)
Τουρκικό F-16 εν πτήσει (AP Photo/Anatolia, Kenan Gurbuz) ASSOCIATED PRESS

Τα μαχητικά συνόδευσαν στην ουσία ένα ακόμη τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 που σπάνια εμφανίζεται στο Αιγαίο - Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν για αναχαίτιση

Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο σπάνια έχει παρουσία στο Αιγαίο, αντί του συνήθους CN-235, χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τη γείτονα για τη συνέχιση της έκνομης δραστηριότητας της στο αρχιπέλαγος.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό ATR-72 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως. Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. ΟΙ 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σημειώνεται ότι τα δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network