Όργιο αστυνομικής βίας στην πορεία για τον Μιχαηλίδη – ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ.

Όργιο αστυνομικής βίας στην πορεία για τον Μιχαηλίδη – ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ.
ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη intime

ΕΔΕ διεξάγει η ΕΛΑΣ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν βίντεο που καταγράφουν την αστυνομική βία στη διαδήλωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγράφηκαν χθες Πέμπτη (28/7) κατά την πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και κάνουν τον γύρω του διαδικτύου διέταξε η ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, “από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων τάξης στη χθεσινή (Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022) διαδήλωση, στην Αθήνα”

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Αναίτια αστυνομική βία στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη

Αναίτια βία της αστυνομίας στην πορεία συμπαράστασης στον Γιάννη Μιχαηλίδη που πραγματοποιείται μετά την απόρριψη του αιτήματος του απεργού πείνας για αποφυλάκιση από το συμβούλιο Εφετών Λαμίας και μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του την Πέμπτη (28/7).

Η παρουσία από την αρχή της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ήταν έντονη καθώς άνδρες των ΜΑΤ ακολουθούσαν κατά πόδας τους διαδηλωτές.

Κι ενώ η πορεία ξεκίνησε προς την Ομόνοια, στο ύψος της Βουκουρεστίου, άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν χημικά και κρότου- λάμψης στους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια κι ενώ η πορεία ξεκίνησε εκ νέου προς την Ομόνοια, και χωρίς να υπάρξει κάποια ένταση, εμφανίστηκε η “αύρα”, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ και άρχισε να ρίχνει νερό στους διαδηλωτές οι οποίοι απλώς προχωρούσαν.

Λίγα λεπτά αργότερα τα ΜΑΤ έφτασαν κοντά στην πορεία και άρχισαν να χτυπούν με τα γκλοπ τους τελευταίους των διαδηλωτών.

Οι σκηνές αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καταγράφηκαν σε βίντεο

Μάλιστα όπως κατέγραψε σε βίντεο το News 24/7 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και στους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την πορεία, σε στιγμή που δεν υπήρχαν επεισόδια σε εξέλιξη και ενώ ήταν εμφανείς οι ιδιότητες τους.

Αναίτια αστυνομική βία κατά την πορεία συμπαράστασης στο Γιάννη Μιχαηλίδη Eurokinissi

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη INTIME

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη INTIME

INTIME

Πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα