Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: Η αγάπη για τα ζώα φέρνει δύο ανθρώπους κοντά

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: Η αγάπη για τα ζώα φέρνει δύο ανθρώπους κοντά
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

Η ιδιαίτερη γνωριμία του Morty και της Έλενας. Πώς τους έφερε κοντά η αγάπη τους για τα ζώα.

Ο Morty έφθασε στην Ελλάδα το χειμώνα του 2016 μαζί με την οικογένειά του και τα γατάκια τους. Αυτή ήταν και η αρχική αφορμή για να έρθει πιο κοντά με την Έλενα, η οποία βοήθησε για την περίθαλψη και φροντίδα των ταλαιπωρημένων κατοικίδιών τους.

Η Έλενα εργάζεται ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού όπου έμεινε ο Morty με την οικογένειά του όταν έφτασαν στην Ελλάδα αναζητώντας ασφάλεια.

«Με την Έλενα έχουμε πολλά κοινά. Ήρθαμε κοντά από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, λόγω της αγάπης μας για τα ζώα», λέει ο Morty. Μαζί, έχουν βοηθήσει πολλά αδέσποτα να βρουν τη νέα τους οικογένεια. Παράλληλα, καθώς η Έλενα είναι εικαστικός με δράση σε πολλές εθελοντικές ομάδες και ο Morty αγαπάει τις τέχνες και καθετί δημιουργικό, έχουν συνεργαστεί και σε καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Η εμπιστοσύνη και η οικειότητα που αποπνέει η σχέση των δύο αυτών ανθρώπων, είναι εμφανής και εξίσου σημαντική και για τους δύο. Μπορεί ο Morty να αστειεύεται για το ότι στο σπίτι της Έλενας αποκαλύφθηκε πρώτη φορά μπροστά του ο μαγικός κόσμος των μελομακάρονων και της σπανακόπιτας, αλλά όσα τους ενώνουν είναι πολλά παραπάνω. Η Έλενα είναι πλέον σαν μέντοράς του, καθώς τον στηρίζει και τον συμβουλεύει σε κάθε του βήμα. Για την Έλενα, η σχέση της με την οικογένεια του Morty τη βοηθά να δει πέρα από τα συνήθη στερεότυπα.

Ο Morty σήμερα σπουδάζει δημοσιογραφία και ασχολείται με τη φωτογραφία και τη δημιουργία βίντεο. Μιλάει για την Ελλάδα περιγράφοντας τη σχέση του με τη χώρα και τους ανθρώπους ως μια σχέση εμπιστοσύνης. «Δεν θα ήθελα να φύγω από την Ελλάδα. Δεν θέλω να προδώσω αυτή τη χώρα που μου προσέφερε τα πάντα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα