news 24/7

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Μητέρα και γιος

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: "Δε θα άλλαζα με κανέναν άλλο γιο τον αυτιστικό γιο μου"

Μια μητέρα ηρωίδα, η Κωνσταντίνα Παναγιώτου, που μεγαλώνει μόνη τον 16χρονο γιο της, μιλά στο news 24/7 για τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό και την άγνοια των ανθρώπων σχετικά με τη διαταραχή του αυτισμού.

ActionAid: Για τα παιδιά του κόσμου το σπουδαιότερο δώρο είναι η ζωή

ActionAid: Για τα παιδιά του κόσμου το σπουδαιότερο δώρο είναι η ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού η ActionAid υπενθυμίζει ότι η ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Αν ήμουν φορέας του HIV": Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης από την ομάδα Action Team

"Αν ήμουν φορέας του HIV": Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης από την ομάδα Action Team

Ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους της Καβάλας και κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες τους έθεταν το ερώτημα αν θα συνέχιζαν να τους εμπιστεύονται εάν μάθαιναν ότι είναι φορείς του ιού HIV.

Καρέ από διαδηλώτρια για την ημέρα της γυναίκας, Μεξικό

Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών: Γυναικοκτονίες, μια παγκόσμια μάστιγα

Κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους. Στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών που σοκάρουν.

Γυναίκα σε τουαλέτα (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Παγκόσμια ημέρα τουαλέτας: 5 tips για να τη χρησιμοποιείτε με ασφάλεια

Ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα γύρω στις 6 με 8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές τον χρόνο. Να το πούμε και πιο χοντρικά, περνάει περίπου τρία χρόνια της ζωής του εκεί. Λίγα λόγια για το πώς να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια μία δημόσια τουαλέτα.

Καρέ από πορεία διαμαρτυρίας κατά της λογοκρισίας των δημοσιογράφων στη Μαδρίτη, Ιανουάριος 2015

Από τον Κασόγκι στη Γκαλιζία: Εγκλήματα κατά δημοσιογράφων που έμειναν αναπάντητα

Την ημέρα αυτή, που είναι αφιερωμένη στο τέλος της ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων, τιμούμε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και υπέστησαν επιθέσεις κατά την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελευθερία της έκφρασης. Το παράδειγμα του Τζαμάλ Χασόγκτζι και της Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία.

Νόσος Alzheimer

Αλτσχάιμερ: Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια

Η άνοια αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Ο Σεπτέμβρης είναι ο Παγκόσμιος μήνας για τη νόσο.

Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Εμπορίου Σκλάβων και της Κατάργησής του

Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Εμπορίου Σκλάβων: 40,3 εκατ. βιώνουν ακόμη σύγχρονη δουλεία

Η ημέρα τιμάται κάθε χρόνο με σκοπό να μεταδοθεί και να καταγραφεί η τραγωδία του εμπορίου σκλάβων στη μνήμη όλων των λαών. Ωστόσο ακόμη και σήμερα σχεδόν 100 χώρες εξακολουθούν να μην ποινικοποιούν την καταναγκαστική εργασία.

Κουνούπι

Παγκόσμια ημέρα κατά των Κουνουπιών: Σαν σήμερα ανακαλύφθηκε η αιτία της ελονοσίας

Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων

Ημέρα Μνήμης: Σαν σήμερα 2 Αυγούστου το Ολοκαύτωμα των Ρομά

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους Ρομά. Την κοινότητα που υπήρξε άλλο ένα θύμα της αγριότητας της Ναζιστικής Γερμανίας μαζί με τους Εβραίους, τους ανάπηρους, τους κομμουνιστές και πολλούς άλλους.

#ENDviolence: Εξώφυλλο της Unicef

#ENDviolence: Σταματήστε την κακοποίηση των παιδιών

Η νέα καμπάνια της Unicef μας περιγράφει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Η κακοποίηση των παιδιών είναι εδώ και πρέπει όλοι μας να δράσουμε. Σκεφτείτε μόνο ότι 15 εκατομμύρια κορίτσια, 15 έως 19 ετών, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και δύο εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας κάποιας μορφής βίας έως το 2030.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων - Οι αριθμοί στην Ελλάδα

Σεξουαλική εκμετάλλευση, εργασιακή σκλαβιά (κυρίως στον αγροτικό τομέα) και αναγκαστική επαιτεία είναι οι τρεις μορφές εμπορίας ανθρώπων που απαντώνται συχνότερα στην Ελλάδα.

Έρημος της Αριζόνας

17 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση της ξηρασίας και της απερήμωσης

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να επιστήσει την προσοχή στην εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Απερήμωσης.

Από πορεία διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντολογική καταστροφή στο Λίβανο

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 γεγονότα σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα. Το γεγονός αυτό ευθύνεται για περίπου 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο.

Η Ανακύκλωση με κάνει χαρούμενη, Ινδία

Οι Έλληνες "δεν τσιγκουνεύονται" όσον αφορά το περιβάλλον

«Διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον εμφανίζονται οι καταναλωτές σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Φωτογραφία αρχείου

WWF: "Αν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, θα καίγονται 40% επιπλέον εκτάσεις"

Ο Σταύρος Μαυρογένης μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η κλιματική αλλαγή φέρνει εξάπλωση ασθενειών

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δείξουν πολιτική βούληση, καλύτερη συνεργασία, και να καταφέρουν να συγκρατήσουν την άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι

Σήμερα η Γιορτή της Μητέρας: Γιατί έχει σαν σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας. Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής.

Ημέρα της Γης 2019: Το "ρίσκο" Αμερικανού γερουσιαστή που έγινε παγκόσμιο κίνημα

Ημέρα της Γης 2019: Το "ρίσκο" Αμερικανού γερουσιαστή που έγινε παγκόσμιο κίνημα

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια "Ημέρα της Γης" το σημερινό Doodle της Google. Ο εμπνευστής του θεσμού, οι πρώτες εκδηλώσεις και ο εορτασμός σε περισσότερες από 190 χώρες κάθε χρόνο.

Φωτογραφία με απορρίματα σε θάλασσα της Ινδίας στη Μουμπάι

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι θάλασσες της Ασίας, οι πιο βρώμικες παγκοσμίως

Μόνο πέντε χώρες της Ασίας, πετούν κάθε μέρα περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τόνους πλαστικού στη θάλασσα, ποσό που αντιστοιχεί στα μισά απορρίμματα παγκοσμίως

Τα γεγονότα που είδαμε Live και μας άφησαν με το στόμα ανοικτό

Τα γεγονότα που είδαμε Live και μας άφησαν με το στόμα ανοικτό

Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στην υπόθεση Σορίν Ματέι και από την κρίση των Ιμίων στο τσουνάμι της Ιαπωνίας. Αυτά είναι τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε, χωρίς να πιστεύουμε τι βλέπουμε (Vids)

Η μαρτυρία ανήλικου πρόσφυγα στο δρόμο της κολάσεως από την Καμπούλ στην Αθήνα

Η μαρτυρία ανήλικου πρόσφυγα στο δρόμο της κολάσεως από την Καμπούλ στην Αθήνα

Πάνω από 2.000 χιλιόμετρα με τα πόδια. Ο αγώνας επιβίωσης του 17χρονου ασυνόδευτου πρόσφυγα που έφτασε από το Αφγανιστάν, στην Αθήνα. Ο διακινητής, ο αποχωρισμός από την οικογένειά του και ο εφιάλτης των κέντρων κράτησης. Τι εξομολογείται στο NEWS 247 για τα μελλοντικά του σχέδια

Κάιλας Σατιάρτι, ο Ινδός ακτιβιστής που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών και κρατά ζωντανή την παράδοση του Γκάντι

Κάιλας Σατιάρτι, ο Ινδός ακτιβιστής που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών και κρατά ζωντανή την παράδοση του Γκάντι

Το προφίλ του 60χρονου βραβευθέντα με Νόμπελ Ειρήνης, Κάιλας Σατιάρτι. Ο προστάτης των παιδιών στην Ινδία και όχι μόνο (Vid)

Παιδιά θύματα εμπορίας: Μας κρατούσαν ομήρους 10 χρόνια. Εξασφάλιζαν την υπακοή μας με σωματική και σεξουαλική βία

Παιδιά θύματα εμπορίας: Μας κρατούσαν ομήρους 10 χρόνια. Εξασφάλιζαν την υπακοή μας με σωματική και σεξουαλική βία

Μία σύγχρονη μορφή δουλείας, με θύματα μικρά παιδιά. Χώρα προορισμού και διέλευσης η Ελλάδα. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων, που γίνονται "φαντάσματα" χωρίς στοιχεία και ρίχνονται στην πορνεία, την επαιτεία και την παράνομη εργασία (Pics)

Συνήγορος του Παιδιού στο NEWS247: "Οικογένεια και έκφραση γνώμης, τα δικαιώματα που καταπατούνται περισσότερο"

Συνήγορος του Παιδιού στο NEWS247: "Οικογένεια και έκφραση γνώμης, τα δικαιώματα που καταπατούνται περισσότερο"

Τα παιδιά-"ιδιοκτησία" των γονέων, το σύνδρομο "δικό μου είναι, ό,τι θέλω το κάνω", η αύξηση της βίας σε βάρος των αδυνάτων και των διαφορετικών. Ο Συνήγορος του Παιδιού, Γεώργιος Μόσχος αναλύει στο NEWS247 τις παραβιάσεις και αυθαιρεσίες σε βάρος ανηλίκων στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Οι πολύπλοκες διεργασίες, με τους βιολογικούς, ψυχικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, που συντελούνται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό