‘Παγώνει’ η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

‘Παγώνει’ η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου
Trial of the former Defense Minister Akis Tsochatzopoulos, Athens, Greece on April 29, 2015. / , , 29 2015. Menelaos Myrillas/SOOC

Δικονομικά ζητήματα δεν αφήνουν τον πρώην υπουργό να βγει, παρά την απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο φίλος που προσφέρθηκε να τον βοηθήσει φαίνεται ότι το ξανασκέφτεται

“Φρένο” -ενδεχομένως προσωρινό- φαίνεται πως μπαίνει στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού ανακύπτουν συνεχώς νέα προβλήματα, με βασικότερο να είναι οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε βάρος του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την υπό όρους αναστολή εκτέλεσης της ποινής που έχει επιβληθεί στον Ακη Τσοχατζόπουλο μόνο για την υπόθεση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμη η αμετάκλητη απόφαση δεύτερου δικαστηρίου για την υπόθεση του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών, ενώ του έχει επιβληθεί και πρόστιμο 210.000 ευρώ. Για αυτή την ετυμηγορία, δεν αποκλείεται να χρειαστούν περαιτέρω νομικές ενέργειες, προκειμένου να δοθεί το περιβόητο αποφυλακιστήριο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φίλος που θέλησε να βοηθήσει τον πρώην υπουργό βάζοντας υποθήκη ακίνητό του στην επαρχία, φέρεται να το ξανασκέφτεται ύστερα από τη δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος πιθανότατα θα περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την Τρίτη, εξαιτίας του τριημέρου που ακολουθεί κατά το οποίο, εκτός απροόπτου, δεν θα λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα