Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: “Υπήρχαν αίματα παντού, στους τοίχους και στο κρεβάτι”

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: “Υπήρχαν αίματα παντού, στους τοίχους και στο κρεβάτι”
Το σπίτι όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία Eurokinissi

Συνεχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 56χρονου που φέρεται να σκότωσε την κόρη του και έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα.

Σκηνή από ταινία τρόμου θύμιζε το δωμάτιο στο διαμέρισμα της Πετρούπολης, όπου βρέθηκαν αναίσθητοι η 18χρονη κοπέλα και ο 56χρονος πατέρας της, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι τη δολοφόνησε και στη συνέχεια επιχείρησε να κάψει το σπίτι.

«Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστράνε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις» ήταν η περιγραφή του φίλου της άτυχης κοπέλας, η οποία είχε καταλήξει ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας τον Αύγουστο του 2017.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τα όσα αντίκρισε όταν μπήκε μαζί με τον ξάδελφο του θύματος, στο διαμέρισμα. «Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη» κατέθεσε. Χαρακτήρισε την 18χρονη «έναν χαρούμενο άνθρωπο» με όνειρα που δεν θα μπορούσε να βλάψει τον εαυτό της.

Αλλά και ο πυροσβέστης που κλήθηκε να σβήσει τη φωτιά στο διαμέρισμα περιέγραψε τα όσα αντίκρισε, υποστηρίζοντας πως η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη.

Μάρτυρας: «Πήραμε μια κλήση για εμπρησμό. Σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, τουλάχιστον τρεις. Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, δίπλα- δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε πιο σημείο. Είχα γεμίσει όμως αίματα».

Έδρα: «Από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη ή προκλήθηκε από κάπου;»

Μάρτυρας: «Ήταν προσχεδιασμένη η φωτιά. Δεν προκλήθηκε τυχαίως. Δεν μπορώ να ξέρω αν σχεδιάστηκε πριν από καιρό, πριν μέρες, ή μια ώρα πριν.»

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο κατηγορούμενος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 56χρονος, επιχείρησε να στραγγαλίσει τη κόρη του, ενώ της είχε καταφέρει μαχαιριές στο πρόσωπο, στο στήθος και στο χέρι και της είχε κλείσει το στόμα και την μύτη. Στη συνέχεια, έβαλε φωτιά στο σπίτι, όπου τελικά βρέθηκαν και οι δύο από τους πυροσβέστες.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα