Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Διαμαρτυρίες φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Διαμαρτυρίες φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διαμαρτυρίες φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πορείες πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συγκέντρωση φοιτητών έξω από την πύλη της Πανεπιστημιούπολης από περίπου 150 άτομα, που διαμαρτύρονται για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Στο σημείο υπάρχει παρουσία της Αστυνομίας και η διαμαρτυρία εκτυλίσσεται ήρεμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το GRTimes, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (13/9) στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατρανώνουν τα αιτήματα τους, την αποχώρησή δηλαδή των αστυνομικών από τους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και την αναβάθμιση των σχολών, ενώ αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

GRTimes

“Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”, “τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς” και “από τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία” είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα