Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Παύση καθηκόντων έξι μηνών σε πανεπιστημιακό για σεξιστικά σχόλια

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας EUROKINISSI

Το μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού είχε τεθεί σε αργία εδώ και ένα χρόνο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησε σε παύση καθηκόντων του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Με παύση καθηκόντων έξι μηνών αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο αποτελείται από Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες, να τιμωρήσει ένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και όχι μέλους ΔΕΠ, για ανάρμοστη συμπεριφορά, μετά από καταγγελίες φοιτητριών.

Πρόκειται για μια υπόθεση που εξελίσσεται εδώ και δύο χρόνια. Ο εν λόγω εργαζόμενος, μόλις υπήρξαν οι καταγγελίες εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά σε φοιτήτριες και σεξιστικά σχόλια, τέθηκε σε αργία, στην οποία βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, που μίλησε στο magnesianews.gr, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη, αποφάσισε να προχωρήσει και στην παύση των καθηκόντων του για έξι μήνες. Η κατηγορία ήταν για παράβαση καθήκοντος, έχοντας ανάρμοστες συμπεριφορές, με τον Πρύτανη να σημειώνει πως δεν υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Ο σε αργία πλέον εργαζόμενος του ΠΘ διδάσκει σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών αλλά και σε άλλες Σχολές. Ερωτηθείς ο κ. Μαμούρης εάν θα υπάρξει νομική εξέλιξη του θέματος, ο ίδιος δεν απάντησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανεπιστήμια
SHARE:

24Media Network