Επεισόδια στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλλονιάς

Επεισόδια στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλλονιάς

Ένταση επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλλονιάς. Εξαγριωμένοι Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για μεροληπτική μεταχείριση (Vid)

Άγρια νύχτα στο Δικαστικό Μέγαρο, από εξαγριωμένους Ρομά οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σύλληψη και προφυλάκιση δυο άλλων Ρομά οι οποίοι κατηγορούνται μαζί με έναν Έλληνα για τη ληστεία στο σπίτι ηλικιωμένης στα Μαυράτα.

Οι Ρομά θεωρούν ότι ο Ελληνας είχε ευνοϊκότερη μεταχείριση από τη δικαιοσύνη σε σχέση με τους δύο άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι όπως τονίζουν αδίκως κατηγορούνται καθώς δεν έχουν σχέση με το περιστατικό και τους έχουν μπλέξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό μέγαρο, οι δύο Ρομά έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους (οι ομοεθνείς τους θεωρούν ότι η ομολογία έγινε μετά από τη χρήση βίας), ενώ αντίθετα ο Ελληνας κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην ασφάλεια αρνείται κάθε ανάμιξη με τη ληστεία στα Μαυράτα.

Οι Ρομά κατά την διάρκεια της εξέγερσής τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έκαψαν παλέτες και στρώματα φώναζαν συνεχώς "θέλουμε δικαιοσύνη" και "όχι άλλο ρατσισμός"

H κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο οι Ρομά είπαν πως θα επιστρέψουν στο δικαστικό μέγαρο αύριο το πρωί, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη των κατηγορούμενων.

Πηγή: inkefalonia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξέγερση Ρομά

SHARE: